A T E N Ț I E ! ! ! Circulație îngreunată de ninsoare pe Valea Oltului

0 181

drumCentrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Române a anunțat joi în jurul orei 17.30 că circulatia rutiera pe DN7 se desfasoara în conditii de iarna între Pitesti -Râmnicu Vâlcea – Sibiu.

Iată comunicatul IGPR:

Pentru evitarea accidentelor rutiere facem urmatoarele recomandari participantilor la trafic:

– înaintea plecarii în calatorie, va sfatuim sa va interesati asupra traseului ales precum si despre conditiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitata;

– adaptati permanent viteza la conditiile de drum (ceata, carosabil acoperit cu zapada, gheata sau polei);

– când va deplasati în coloana, evitati sa depasiti. Aceasta manevra nu va scurteaza semnificativ timpul de deplasare, însa poate pune viata în pericol;

– determinati toti ocupantii autovehiculului pe care îl conduceti sa-si cupleze centura de siguranta;

– asigurati functionarea corespunzatoare a sistemelor de iluminare-semnalizare, cât si a celui de climatizare si dezaburire, pentru a vedea si a putea fi vazuti in trafic. Recomandam folosiriea luminilor de întâlnire si pe timpul zilei pe toate categoriile de drumuri si a celor de ceata în conditii de ceata densa;

– pastrati în mers o distanta suficienta pentru a putea opri in conditii de siguranta;

– distanta fata de autovehiculele care circula în fata trebuie sa fie mai mare pe drum alunecos, iar viteza de deplasare mai redusa, atât pentru a se evita coliziunea cu cei din fata, cât si pentru a nu fi obligati sa frânati brusc, fapt care duce la derapare!

– pe vreme de ploaie, lapovita sau ninsoare, când va întâlniti cu alte autovehicule, actionati din timp stergatoarele de parbriz. Câteva momente de circulatie fara vizibilitate pot fi fatale!

– în zilele cu ploi, viscol, ninsori, temperaturi scazute, fiti mai atenti la pietoni. Acestia sunt mai putin prudenti, circula zgribuliti, se ascund sub umbrele, privesc mai putin în jur, astfel ca nu se prea asigura la traversare!

– nu actionati brusc mecanismele de directie si de frânare ale autovehiculului!

– în conditii de zapada si polei, renuntati pe cât posibil la pedala de frâna. Folositi cu precadere frâna de motor!

– de asemenea, atragem atentia asupra obligativitatii ca autovehicule avand masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone, sa fie dotate cu anvelope de iarna si lanturi antiderapante montate pe roti ori cu alte dispozitive antiderapante omologate, în situatia în care acestea se deplaseaza pe drumurile acoperite cu zapada, gheata sau polei.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.