World Snowboard Day adună la Păltiniş cei mai buni snowboard-eri din România

103

În 19 decembrie, se va serba pentru prima dată în România Ziua Internaţională a Snowboardului. World Snowboard Day se celebrează în fiecare an, în mai multe ţări din lume, în peste 130 de resorturi de schi şi snowboard.

Resortul Arena Platoş, situat în Poiana Poplăcii, la 1 kilometru de intrarea în staţiunea Păltiniş este prima staţiune dedicată sporturilor de iarnă care sărbătoreşte World Snowboard Day. Evenimentul va avea loc în ultima zi acestei săptămâni, cu începere de la ora 9, când se vor face înscrierile. Programul zilei cuprinde un concurs de freestyle, demonstraţii acrobatice şi vizionarea unui documentar despre snowboard. Ziua se încheie cu un party în apres-schiul resortului. Competiţia se va desfăşura în fun-parcul Arena Platoş şi va începe la ora 11:30 cu sesiunile de calificări, finalele fiind programate la ora 14:00.

40 de concurenţi. Free tax pentru participanţi

Concurenţii prezenţi sunt scutiţi de taxa de participare. „Deja avem peste 40 de concurenţi din toată ţara, din Cluj, Bucureşti, Braşov, Bihor şi Sibiu care şi-au anunţat prezenţa la start pentru concursul de duminică. Sperăm ca prin organizarea evenimentelor de acest gen şi mai ales prin construirea unui fun-park permanent să ajutăm la popularizarea acestui sport extrem, nu foarte practicat în România, şi să le oferim ocazia riderilor să îşi dezvolte măiestria pe pârtii special amenajate pentru ei”, spune Martin Freinademetz, organizatorul competiţiei. Acesta este primul eveniment organizat de Xventure Offroad România în sezonul de iarnă. Deşi pârtiile nu vor fi deschise duminică, organizatorii aşteaptă un număr mare de spectatori la acest eveniment inedit. Prima pârtie se va deschide publicului săptămâna viitoare, înainte de Crăciun.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi