FOTO – ROMÂNIA a învins Danemarca şi a câştigat bronzul la Campionatul European de Handbal Feminin

0 275

handbal 1Naţionala de handbal feminin a României a învins duminică, la Herning, reprezentativa Danemarcei, scor 16-15 (9-7), în finala mică a Campionatului European, ocupând astfel locul trei şi câştigând medaliile de bronz.

După 10 minute din meci, România conducea cu 3-1, într-un debut plin de durităţi din partea nordicelor, susţinute la fiecare acţiune de peste 7500 de fani. Danemarca a egalat rapid şi a preluat conducerea, 4-3, după două contraatacuri ale extremei Norgaard, dar şi câteva ratări ale tricolorelor.

Timp de 7 minute, România nu a înscris, Ardean-Elisei având apoi o reuşită pe contraatac, 5-4 (min. 17), după care Neagu a adus egalarea, de la 7 metri, 5-5 (min. 19). Tot ea a marcat spectaculos, cu 8 minute înaintea pauzei, aducând România în avantaj, 7-6, pe care l-a mărit, de la 7 metri, 8-6 (min. 24). Antrenorul Pytlick a cerut urgent time-out, urlând la jucătoarele sale, lucru puţin obişnuit în handbalul nordic.

Micuţa galeriei a României a încercat să se facă auzită, dar a fost huiduită rapid şi redusă la tăcere de fanii danezi, altădată plini de fair-play. Geiger a marcat pentru 9-6 (min. 25), iar la pauză, tabela arăta 9-7, în favoarea fetelor noastre. În ultimul minut, portarul Talida Tolnai, care avea deja 11 intervenţii, a fost lovită violent în figură, de mingea aruncată de extrema Aaen, având nevoie de îngrijiri medicale.

handbal 4Tolnai a continuat intervenţiile miraculoase şi în repriza secundă, iar în atac a apărut şi zâmbetul pe feţele handbalistelor României, 9-11 (min. 37). Rikke Skov a jucat „criminal” în apărare, cu lovituri la faţă şi chiar la gât, dar nu a primit nici măcar un cartonaş galben din partea arbitrelor franceze Charlotte şi Julie Bonaventura. România a pierdut patru mingi consecutive, dar nici danezele nu au strălucit, diferenţa în favoarea tricolorelor fiind păstrată, 10-13 (min. 47).

Nordicele au ripostat însă în următorul minut, cu două goluri consecutive, 12-13, iar tensiunea a început să atingă cote din ce în ce mai mari. Nechita a marcat pentru 12-14 (min. 52), după o pasă de excepţie a Cristinei Neagu, care a înscris şi ea, 13-15, când mai erau 7 minute. Stanca a scos un 7 metri providenţial, dar Neagu a ratat, mărind şi mai mult tensiunea din sala de la Herning. Pytlick a cerut un ultim time-out, cu şase minute înaintea finalului, dar Dalby a pierdut atacul, la revenirea pe teren, la fel şi Ardean-Elisei.

handbal 2Nechita a înscris pe contraatac ulterior, 13-16 (min. 55), iar pe banca României, jucătoarele abia îşi mai puteau ţine emoţiile. Brădeanu a ţintit bara (min. 57), Dalby a redus, 14-16, a urmat un fault în atac al României, iar Danemarca a redus şi mai mult, 15-16 (min. 58). Radu Voina a cerut şi el time-out. „Două minute mai avem fetelor şi avem medalie”, s-au încurajat jucătoarele, dar Geiger a tras în bară la revenirea pe teren (min. 60).

Tolnai a apărat în faţa lui Skov, iar România a avut ultimul atac, dar nu a mai tras la poartă, câştigând incredibil, cu 16-15, după o dramă rar întâlnită. Tricolorele nu au mai putut fi oprite din plâns, Cristina Neagu oferind imaginea zilei, în braţele antrenorului Radu Voina.

Marcatoare:

Danemarca – Skov 4 goluri, Norgaard 4, Thorsgaard 2, Kristensen 1, Kviesgaard 1, Dalby 1, Moller 1, Jorgensen 1.

România – Neagu 6 goluri, Nechita 4, Stanca 2, Ardean-Elisei 2, Geiger 1, Fiera 1.

sursa: mediafax.ro

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.