GALERIE FOTO – Spectacol la prima ediţie a World Snowboard Day

0 133

SEB 0025santi 1600x1200124 de rideri s-au înscris la primul concurs prilejuit de Ziua Internaţională a Snowboardului şi organizat la Arena Platoş.

World Snowboard Day a fost sărbătorit în 38 de ţări şi în peste 160 de resorturi din întreaga lume, din Africa de Sud în Japonia şi din Chile în Ucraina. Este pentru prima dată când World Snowboard Day se sărbătoreşte şi în România. Cei 24 de concurenţi înscrişi la start au trecut prin trei probe, una mai spectaculoasă ca cealaltă. Pe wall, un perete din lemn înalt de aproape trei metri, riderii au făcut minuni de echilibristică, reuşind elemente extrem de spectaculoase. Îndemânarea le-a fost testată la maxim pe pipe, o construcţie din lemn şi metal, îngustă de câţiva centimetri, unde pe lângă echilibru e nevoie şi de foarte multă îndemânare, în special la aterizare, combinată de cei mai mulţi rideri cu elemente acrobatice. Însă cel mai spectaculos obstacol a fost kicker-ul, savurat la maxim de zecile de spectatori veniţi să vadă primul concurs de freestyle la Arena Platoş. Cu sărituri acrobatice, rostogoliri în aer, aterizări spectaculoase, tinerii snowboarderi au smuls ropote de aplauze la fiecare execuţie. După sesiunea de calificări, în finală au intrat 10 rideri, împărţiţi pe două categorii. În total, cinci dintre ei au fost premiaţi pentru evoluţiile spectaculoase.[nggallery id=650]

Snowboard:

Locul I: Vlad Voinescu

Locul II: Andrei Verza

Locul III: Mircea Lungu

Schi:

Locul I: Ştefan Mirescu

Cel mai tânăr participant, Santiago Freinademetz (10 ani)

Câştigătorul clasei snowboard a fost premiat cu 100 de euro, restul concurenţilor primind drept premii ski-pass-uri la Arena Platoş şi cazare la pensiunea Perla Păltinişului. După baia de şampanie, concurenţii şi publicul au avut ocazia să vizioneze un documentar despre snowboard. Seara s-a încheiat perfect, cu o petrecere în apres-schi-ul resortului, unde au curs litri de vin fiert şi bună dispoziţie.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.