Un alpinist a fost găsit mort pe Transfăgărăşan în apropiere de Bâlea Lac

135

Bărbatul care a murit, duminică, pe Transfăgărăşan, după ce a fost lovit de un ţurţur, era alpinist, membru fondator al unui club de alpinism din Craiova, iar la începutul acestui an a cucerit Vârful Aconcagua, alături de alpinişti din Tulcea, Sibiu, Bucureşti.

Corpul bărbatului a fost recuperat de salvamontiştii argeşeni şi dus la cabana Capra, în urma unei acţiuni care a durat aproximativ cinci ore, victima fiind găsită într-o zonă greu accesibilă, unde există risc de avalanşă.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Salvamont Argeş, din primele cercetări şi din declaraţiile persoanelor care îl însoţeau pe bărbat reiese că acesta a lovit cu un băţ gheaţa adunată la o copertină, iar un ţurţur de dimensiuni mari s-a desprins şi a căzut peste el, provocându-i un traumatism cranio-cerebral acut deschis.

“A fost o acţiune dificilă, am găsit victima şi pe colegii săi la aproximativ şase kilometri de cabana Capra, pe un traseu care este închis în această perioadă şi unde este risc de avalanşă de gradul al patrulea. L-am coborât pe bărbatul decedat, acesta fiind preluat de o echipă de legişti. Ceilalţi turişti care îl însoţeau pe bărbat sunt în siguranţă şi vor pleca spre case cu maşinile”, a declarat Ion Sănduloiu, şeful Serviciului Salvamont Argeş.

Bărbatul decedat, Dragoş Veleanu, avea 43 de ani, era din Craiova, şi, împreună cu Cristi Guna, era membru fondator al clubului Akademos Alpinism Acrobatic din Craiova, în luna ianuarie a acestui an ei reuşind performanţa de a cuceri unul dintre cele mai înalte vârfuri muntoase din lume, Aconcagua (6.962 metri).

Incidentul în urma căruia a murit Dragoş Veleanu a avut loc duminică după-amiază, pe DN 7 C, între Cota 2000 şi tunel.

Drumul Naţional 7 C, Transfăgărăşan, este închis începând din 1 noiembrie, pe sectorul cuprins între km. 104 + 000 Piscu Negru şi km. 130 + 800 Cabana Bâlea Cascadă, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile din această perioadă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.