Turneu de succes al orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu. Presa franceză laudă prestaţia sibienilor

0 111

articol frantaOrchestra Filarmonicii de Stat Sibiu s-a întors miercuri din turneul pe care îl face an de an în timpul sărbătorilor de iarnă în Italia (Mantova) şi Franţa (Salon de Provence, Nevers). Prestaţia muzicienilor sibieni a fost reliefată şi de presa franceză prin articole şi recenzii publicate în această perioadă. Acelaşi program cu care orchestra sibiană a realizat turneul în Franţa şi Italia va fi prezentat şi publicului sibian în zilele de 8 şi 9 ianuarie, la Sala Thalia cu începere de la ora 19.

Sub conducerea dirijorului François Robert Girolami şi însoţiţi de corul Filarmonicii “Transilvania” din Cluj, memebrii orchestrei sibiene au prezentat publicului din cele două ţări un program special ce a cuprins valsuri, uverturi, coruri din operete şi polci semnate de J.Strauss, G.Rossini sau G.Verdi. Prestaţia muzicienilor sibieni a fost reliefată şi de presa franceză prin articole şi recenzii publicate în această perioadă. Vă prezentăm mai jos un fragment dintr-un articol publicat în “Le Journal du Centre“ (Franţa):

“Sala Mare a Casei de Cultură din Nevers a fost plină cu ocazia Concertului Tradiţional de Anul Nou, organizat anul acesta de către Clubul Lions Nevers-Doyen. Publicul, atent şi captivat a salutat cu ropote de aplauze performanţa Orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu (dirijată de François Robert Girolami) şi Corul Filarmonicii din Cluj. Un debut de an agreabil sub semnul valsurilor vieneze, corurilor de opere şi a polcilor“.

„Repetir” la Sibiu

Acelaşi program cu care orchestra sibiană a realizat turneul în Franţa şi Italia va fi prezentat şi publicului sibian în zilele de 8 şi 9 ianuarie, la Sala Thalia cu începere de la ora 19. Biletele pentru acest eventiment au fost puse în vânzare la finele anului trecut şi s-au epuizat marţi 4 ianuarie. Următorul concert simfonic al orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu va avea loc joi 13 ianaurie 2011 şi va avea în program lucrări semnate W.A.Mozart, S. Prokofiev şi C.Saint-Saëns.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.