Mii de figurine aduse la expoziţia „Corul inocenţilor” din Piaţa Mare

0 129

afis Corul inocentilorÎn perioada 25-31 ianuarie, în Piaţa Mare, va avea loc expoziţia itinerantă „Corul inocenţilor”, realizată de artistul plastic bistriţean Andrei Pandea-Antonescu. Evenimentul de la Sibiu face parte dintr-un proiect de strângere de fonduri pentru copiii cu dizabilităţi sau care suferă de boli grave, iniţiat de Andrei Pandea-Antonescu.

Proiectul este organizat de Ambient Sibiu şi TeraPlast Bistriţa, în parteneriat cu Primăria Sibiu, Asociaţia Animos Hermannstadt şi Asociaţia Artgothica Sibiu, cu sprijinul Tipografiei Print ATU. „Corul” este format din peste 5.000 de figurine ceramice, chipuri miniaturale de oameni, unicate şi lucrate manual, care vor fi expuse în Piaţa Mare. Figurinele vor părea că se află într-un marş al tăcerii, cântând un cântec mut pentru copiii defavorizaţi. La Sibiu, organizatorii doresc sensibilizarea cetăţenilor la cazul tânărului Andrei-Ilie Rambela, de 19 ani, care suferă de leucemie Hodgkin şi are nevoie de o operaţie de transplant de celule stem, care costă 100.000 de euro.Cazul tânărului sibian va fi prezentat pe un afiş amplasat lângă expoziţie, pe care vor apărea numerele pentru teledon (0900900820 – 2 euro/apel; 0900900822 – 5 euro/apel; 0900900824 – 10 euro/apel, în reţeaua Romtelecom) şi numerele de cont pentru donaţii (RO34RNCB0227057672330001 – lei, la BCR Sibiu, titular: Asociaţia Animos Hermannstadt; RO43BRDE330SV50503443300 – lei, la BRD Sibiu, titular: Stoica Elena, mama băiatului; şi RO39BRDE330SV50503523300 – euro, la BRD Sibiu, titular: Stoica Elena). Trecătorii vor putea dona bani şi în spaţiul expoziţional, în urna amenajată pentru donaţii.

Turneu naţional

În fiecare lună din perioada decembrie 2010-noiembrie 2011, un oraş va fi gazda acestei expoziţii care îmbină arta cu spiritul umanitar. În luna decembrie a anului trecut, Bistriţa, oraşul natal al artistului, a găzduit lansarea proiectului, iar următoarele oraşe vizate sunt Bucureşti, Braşov, Alba Iulia, Deva, Baia Mare şi Timişoara. Iitinerariul expoziţiei va cuprinde şi alte ţări din Europa. „Acest proiect doreşte a fi o platformă de susţinere, un ajutor, în primul rând financiar, pentru copiii cu dizabilităţi. În al doilea rând, unul de sprijin moral pentru copil şi familie şi, în al treilea rând, poate fi un experiment de îmbinare a simţului artistic cu cel civic şi cel caritabil. Putem ignora orice în jurul nostru, dar nu nevoile unor copii bolnavi”, declară artistul Andrei Pandea-Antonescu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.