FOTO – Teodor Meleșcanu a mers să viziteze muzeul în Aer Liber din Dumbravă

0 151

Vizita T. MelescanuMuzeul Civilizatiei Populare Traditionale ASTRA a primit marti, 25 ianuarie, vizita lui Teodor Melescanu, care a fost insotit de mai multi membri ai Comisiei de Aparare, Ordine Publica si Siguranta nationala a Senatului.

Prefectul judetului Sibiu, Horatiu Racuciu a făcut pe ghidul pentru vizitatori. Vizita a inclus o prezentare a muzeului sibian, oaspetii manifestand un interes deosebit pentru ingeniozitatea si vasta cuprindere a proiectului tematic, pentru unicitatea sa si pentru valorile extraordinare pe care le pastreaza si le pune la dispozitia publicului. Un moment aparte a fost legat de prezentarea Bisericii din Dretea, unul dintre cele mai reprezentative monumente din Dumbrava Sibiului, loc de intalnire a artei cu istoria nationala si cu traditia satului romanesc.

Vizita T. Melescanu 2Vizita a inclus si o trecere in revista a programului anual de manifestari culturale al Complexului National Muzeal ASTRA, precum si familiarizarea cu obiectivele atinse prin proiectul Conservarea si restaurarea patrimoniului etnografic din Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului, finantat prin MFSEE, acesta urmand a fi finalizat in acest an.

In impresia notata in Cartea de oaspeti a Muzeului, domnul Melescanu si insotitorii sai si-au exprimat admiratia fata de valorile de civilizatie rurala pastrate in Dumbrava Sibiului, precum si fata de eforturile celor care le pun in valoare.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.