okeyO persoană a murit, iar cel puţin alte 13 au fost rănite la Sankt Petersburg, în nord-vestul Rusiei, după ce un acoperiş al unui hipermarket s-a prăbuşit, pentru că nu a fost îndepărtată zăpada de pe el, a anunţat biroul local al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă.

„O persoană a fost ucisă. Este vorba despre o angajată, în vârstă de 35 de ani, a hipermarketului Okey. O altă angajată a fost grav rănită”, a declarat Andrei Akiabiev, un purtător de cuvânt al ministerului.

Potrivit serviciilor de urgenţă, contactate de AFP, zece dintre cei 13 răniţi au fost spitalizaţi cu fracturi şi comoţii.

Zona din nordul fostei capitale imperiale unde se află supermarketul a fost încercuită de poliţie. Guvernatorul regiunii, Valentina Matvienko, a efectuat o vizită la locul incidentului.

Un fotograf AFP a văzut fragmente de acoperiş metalic acoperit de zăpadă.

„Acoperişul s-a prăbuşt parţial, pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi”, a declarat Evgheni Drozdov, şeful biroului local al ministerului.

Îndepăratarea porţiunilor de acoperiş continua în noaptea de marţi spre miercuri. Aproximativ 100 de salvatori din cadrul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă au fost trimişi la faţa locului, dar şi aproximativ 20 de vehicule şi nouă ambulanţe.

„Acoperişul a căzut peste departamentul de produse lactate. S-a auzit un zgomot teribil”, scrie Irina, care se afla în hipermarket la momentul accidentului, pe formul baltinfo.ru.

tv (26.01.2011 vmz_bz_chp_0830)
Zgomotul „semăna cu o explozie puternică. Ne-a fost foarte frică. Ne-am aruncat pe pământ. Vânzătoarele au luat-o la fugă spre ieşire”, coninuă ea.

„Mai întâi am auzit un zgomot. Apoi acoperişul şi grinzile au început să cadă ca un domino”, scrie pe acelaşi forum un alt martor anonim.

O anchetă a fost deschisă pentru „încălcarea regulilor protecţiei civile”, a anunţat agenţia Interfax, citând Comitetul de anchetă.

Potrivit serviciului de presă al lui Matvienko, sunt examinate două ipoteze: „fie acoperişul s-a prăbuşit sub greutatea zăpezii, fie au fost defecte de construcţie”

Acoperişurile de pe care nu se îndepărtează zăpada reprezintă un adevărat pericol la Sank Petersburg.

În Rusia, sute de persoane sunt rănite şi ucise, în fiecare an, de blocuri de gheaţă care cad de pe acoperişuri.

În februarie 2004, aproximativ 40 de persoane au fost ucise, la Moscova, după prăbuşirea unui centru acvatic, al cărui acoperiş a căzut.

ЧП в гипермаркете ОКЕЙ

Comentariul meu

Lasă un răspuns