fbpx

Video: Primarul Klaus Johannis a fost impresionat de expoziţia de fotografie FOCUS Sibiu 2010

0 133

Aceasta a fost vernisată joi, 27 ianuarie 2011, la ora 18.00, în prezenţa primarului Klaus Johannis şi a altor oficialităţi locale în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu din strada Samuel von Brukenthal.

Expoziţia va fi deschisă timp de o lună, intrarea fiind liberă. Cele 100 de fotografii realizate de Silvana Armat şi Sebastian Marcovici reprezintă o sinteză de fotografie de presă a evenimentelor ce au avut loc anul trecut în Sibiu. Dacă anul trecut fondurile provenite din vânzarea fotografiilor au fost donate asociaţiei pentru protecţia animalelor, Animal Life, anul acesta, fotografiile vor fi donate mai multor instituţii de stat. „Ne-am gândit că ar fi foarte frumos ca mai multe instituţii din Sibiu să primească gratuit nişte fotografii care ilustrează domeniul lor de activitate”, spune Silvana Armat.Fotografiile ce vor fi prezentate sibienilor acoperă o paletă foarte largă de domenii, portrete expresive din manifestări sociale, imagini impresionante din timpul Festivalului Internaţional de Teatru sau din timpul raliului RedBull Romaniacs, fotografii realizate la inaugurarea mai multor obiective importante pentru Sibiu sau personalităţi politice surprinse în focul acţiunii. Afis Focus 20112Imagini ce ilustrează într-un mod extrem de creativ evenimentele petrecute în Sibiu de-a lungul anului trecut. „Sperăm să aducem un plus de culoare instituţiilor din Sibiu cu aceste imagini”, spune şi Sebastian Marcovici.

Fotografii făcute de profesionişti ai presei locale

Silvana Armat este fotoreporter al publicaţiei locale Turnul Sfatului şi colaborator al agenţiei de presă Mediafax. Este absolventă a Facultăţii de Jurnalistică din Sibiu şi a Programului de fotojurnalism din cadrul Colegiului Loyalist din Belleville, Canada şi fotoreporter profesionist de şapte ani. Sebastian Marcovici este fotoreporter al publicaţiei Hermannstadter Zeitung şi corespondent al agenţiei de presă ImPhoto şi al cotidianului Pro Sport. A absolvit Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Munchen, secţia: foto – design şi face fotografie de presă la un nivel profesionist de patru ani. FOCUS Sibiu 2010 se desfăşoară sub înaltul patronaj al Asociaţiei Artiştilor Fotografi din România.

Expoziţia FOCUS Sibiu 2010 este realizată cu sprijinul Primăriei Sibiu şi al Casei de Cultură Sibiu. Sponsori: Buonavista Banqueting, Printcenter şi Music Pub.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.