Ora de Sibiu
Știri in direct

Centrul Regional de Resurse Sibiu a fost oficial deschis

100

Centrul este deschis de luni până vineri, în intervalul 09.00-13.00 la adresa Str. Nicolae Bălcescu nr. 20. CRR Sibiu funcţionează în cadrul platformei „Fabrica de bine” a Asociaţiei REACT din cadrul proiectului ‘Dezvoltarea Economiei Sociale prin Înfiinţarea şi Dezvoltarea de Întreprinderi Sociale’, cofinanţat din Fondul Social European.

Începând de joi, Centrul Regional de Resurse (CRR) din Sibiu, situat în Str. Nicolae Bălcescu Nr.20, îşi deschide porţile pentru a oferi informaţii tuturor persoanelor cu dizabilităţi şi celor care trăiesc din venitul minim garantat din regiunea Centru (judeţele Sibiu, Alba, Mures, Braşov, Harghita, Covasna). Având ca obiective consolidarea capacităţilor, competenţelor, cunoştinţelor şi stimei de sine pentru persoanele vulnerabile social şi susţinerea integrării lor în câmpul muncii, CRR Sibiu vine în sprijinul autorităţilor locale, oferind gratuit informaţii utile persoanelor dezvantajate.”Facem astăzi primul pas, la nivel local, către obiectivul nostru final în acest proiect – dezvoltarea economiei sociale din Romania şi susţinerea persoanelor vulnerabile social – prin deschiderea Centrului Regional de Resurse Sibiu. Vom încerca să completăm şi să susţinem activitatea instituţiilor locale şi să oferim sprijinul nostru gratuit şi necondiţionat tuturor acelora care ni-l vor solicita. Sperăm ca CRR Sibiu să fie recunoscut de comunitatea locală ca o sursă credibilă şi completă de informare, iar înfiinţarea întreprinderii sociale anul viitor să fie încununarea eforturilor din acest proiect dedicat oamenilor”, a declarat Anca Ştefan, Managerul Proiectului, la inaugurarea acestuia. Centrul este deschis de luni până vineri, în intervalul 09.00-13.00 la adresa Str. Nicolae Bălcescu nr. 20, Sibiu, jud. Sibiu.

Informaţii utile
Astfel, profesioniştii Asociaţiei REACT pot să îi ajute pe toţi cei care îi vor căuta la sediul din Str. Nicolae Bălcescu nr. 20 cu informaţii despre autorităţile publice care au atribuţii în stabilirea şi încadrarea persoanelor în grade de handicap, drepturile persoanelor cu dizabilităţi şi ale celor care trăiesc din venitul minim garantat. De asemenea, doritorii pot obţine detalii privind economia socială din Romania şi din Uniunea Europeana şi impactul pe care aceasta îl are asupra economiei, precum şi informaţii despre stadiul, evoluţia şi obiectivele platformei ‘Fabrica de bine’, dezvoltate de Asociaţia REACT.Pâna în luna august a anului viitor, CRR Sibiu va înfiinţa o întreprindere socială activă în domeniul manufacturării de produse din hârtie reciclată. Întreprinderea socială va susţine integrarea pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi şi a persoanelor care trăiesc din venitul minim garantat (persoane supuse riscului de excluziune socială). Începând cu luna septembrie a anului următor vor fi angajate, în cadrul întreprinderii sociale, 25 de persoane vulnerabile social – 15 persoane cu dizabilităţi şi 10 persoane care trăiesc din venitul minim garantat. Valoarea totală a proiectului este de 18.073.582 RON, din care asistenţa financiară nerambursabilă însumează 16.698.525 RON.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...