fbpx
Ora de Sibiu
Știri in direct

Semafoare modificate la Piaţa Cibin, pe Alba Iulia, Vasile Milea şi în Piaţa Unirii

117

Urmează să fie reconfiguraţi timpii de semaforizare din Piaţa Unirii

În urma dării în folosinţă a centurii ocolitoare şi a modificării volumului de trafic de pe principalele artere din oraş, municipalitatea a demarat un program de reconfigurare a traficului în zonele aglomerate. Este vorba mai exact de modificări ale ciclurilor de semaforizare pentru fludizarea traficului.

„Am început cu modificarea timpilor de semaforizare în oraş, dat fiind că aceste lucrări sunt posibile în contextul temperaturilor mai scăzute. Primele măsuri au fost luate în principalele intersecţii ale oraşului, de pe drumul naţional şi în zona Pieţei Cibin, o zonă intens circulată.” a declarat primarul Klaus Iohannis. Încă de anul trecut a fost montat un semafor pe strada Justiţiei, pentru o ieşire mai rapidă în Bulevardul Victoriei.

Schimbări pentru fluidizarea circulaţiei pe străzile Reconstrucţiei şi Turnului

La Piaţa Cibin ciclurile de semaforizare au fost modificate pentru fluidizarea circulaţiei pe străzile Reconstrucţiei şi Turnului. Timpii de semaforizare (durata luminii verzi a semaforului) au fost crescuţi pentru aceste direcţii, compensându-se prin scăderea timpilor de verde pentru străzile Râului şi Malului. Aceste străzi erau înainte prioritare pentru că alcătuiau traseul traficului greu în Sibiu.

Modificare la semaforul de la podul de pe Alba Iulia

O modificare a timpilor s-a produs şi în zona Podului Peco. Timpii de verde au fost scurtaţi pe Şoseaua Alba Iulia şi prelungiţi pentru străzile Maramureşului şi Autogării. Funcţionând ca drum naţional până la darea în folosinţă a centurii ocolitoare, Şoseaua Alba Iulia avea maximum de timp de semaforizare. Aceasta rămâne în continuare o arteră destul de circulată, dar s-a luat această decizie pentru a evita aglomerările pe străzile adiacente, repsectiv Autogării şi Maramureşului.

Semafoare resincronizate pe Milea

O altă intersecţie foarte aglomerată este cea din zona străzilor Nicolae Iorga, Moldoveanu şi Bulevardul Vasile Milea. Şi aici timpii de semaforizare au fost modificaţi. Dacă înainte şoferii care tranzitau Bulevardul Vasile Milea beneficiau de mai multe secunde de lumină verde, acum situaţia s-a echilibrat prin faptul că la semafoarele de pe străzile Moldoveanu şi respectiv Nicolae Iorga au mai fost adăugate secunde de lumină verde.

Se modifică semafoarele în Piaţa Unirii

Urmează să fie reconfiguraţi timpii de semaforizare din Piaţa Unirii, o intersecţie foarte aglomerată. Drumul naţional a fost prioritar înainte şi avea cei mai mari timp de semaforizare, chiar dacă intersecţia era foarte importantă şi pentru traficul din oraş (este în egală măsură situat pe inelul central şi face legături între cartiere). Se studiază în prezent metode de fluidizare a traficului pe străzile Andrei Şaguna, Bulevardul Victoriei, strada Emil Cioran şi Bulevardul Corneliu Coposu. Măsurile vor privi atât timpii de semaforizare, cât şi eventuale reconfigurări ale benzilor de circulaţie. „Vrem să îi încurajăm pe sibieni să folosească din nou aceste zone care erau foarte aglomerate înainte şi pe care le ocoleau. Cred că prin aceste măsuri vom reuşi acest lucru, creând o mai mare fluditate. Dacă înainte traficul din Sibiu avea o singură axă centrală – Şoseaua Alba Iulia – practic prin aceste măsuri pe termen scurt şi mediu, cum ar fi schimbarea timpilor de semaforizare, schimbarea sistemului de prioritate, etc. se va reuşi crearea mai multor axe care să lege cartierele sibiene pe cea mai bună rută.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Primește titlurile instant

Citește și
1 Comentariu
  1. rotaru adriean spune

    semaforul de pe v.mile intersectie cu rahoveicind mergi spre vilce se suprapunculoarea verde cu directia rahovei8 secunde timp suficient pt. pt bubueli si alte neintelegeri.trebuie gasita o solutie!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...