sibiu piata unirii1
Urmează să fie reconfiguraţi timpii de semaforizare din Piaţa Unirii

În urma dării în folosinţă a centurii ocolitoare şi a modificării volumului de trafic de pe principalele artere din oraş, municipalitatea a demarat un program de reconfigurare a traficului în zonele aglomerate. Este vorba mai exact de modificări ale ciclurilor de semaforizare pentru fludizarea traficului.

„Am început cu modificarea timpilor de semaforizare în oraş, dat fiind că aceste lucrări sunt posibile în contextul temperaturilor mai scăzute. Primele măsuri au fost luate în principalele intersecţii ale oraşului, de pe drumul naţional şi în zona Pieţei Cibin, o zonă intens circulată.” a declarat primarul Klaus Iohannis. Încă de anul trecut a fost montat un semafor pe strada Justiţiei, pentru o ieşire mai rapidă în Bulevardul Victoriei.

Schimbări pentru fluidizarea circulaţiei pe străzile Reconstrucţiei şi Turnului

La Piaţa Cibin ciclurile de semaforizare au fost modificate pentru fluidizarea circulaţiei pe străzile Reconstrucţiei şi Turnului. Timpii de semaforizare (durata luminii verzi a semaforului) au fost crescuţi pentru aceste direcţii, compensându-se prin scăderea timpilor de verde pentru străzile Râului şi Malului. Aceste străzi erau înainte prioritare pentru că alcătuiau traseul traficului greu în Sibiu.

Modificare la semaforul de la podul de pe Alba Iulia

O modificare a timpilor s-a produs şi în zona Podului Peco. Timpii de verde au fost scurtaţi pe Şoseaua Alba Iulia şi prelungiţi pentru străzile Maramureşului şi Autogării. Funcţionând ca drum naţional până la darea în folosinţă a centurii ocolitoare, Şoseaua Alba Iulia avea maximum de timp de semaforizare. Aceasta rămâne în continuare o arteră destul de circulată, dar s-a luat această decizie pentru a evita aglomerările pe străzile adiacente, repsectiv Autogării şi Maramureşului.

Semafoare resincronizate pe Milea

O altă intersecţie foarte aglomerată este cea din zona străzilor Nicolae Iorga, Moldoveanu şi Bulevardul Vasile Milea. Şi aici timpii de semaforizare au fost modificaţi. Dacă înainte şoferii care tranzitau Bulevardul Vasile Milea beneficiau de mai multe secunde de lumină verde, acum situaţia s-a echilibrat prin faptul că la semafoarele de pe străzile Moldoveanu şi respectiv Nicolae Iorga au mai fost adăugate secunde de lumină verde.

Se modifică semafoarele în Piaţa Unirii

Urmează să fie reconfiguraţi timpii de semaforizare din Piaţa Unirii, o intersecţie foarte aglomerată. Drumul naţional a fost prioritar înainte şi avea cei mai mari timp de semaforizare, chiar dacă intersecţia era foarte importantă şi pentru traficul din oraş (este în egală măsură situat pe inelul central şi face legături între cartiere). Se studiază în prezent metode de fluidizare a traficului pe străzile Andrei Şaguna, Bulevardul Victoriei, strada Emil Cioran şi Bulevardul Corneliu Coposu. Măsurile vor privi atât timpii de semaforizare, cât şi eventuale reconfigurări ale benzilor de circulaţie. „Vrem să îi încurajăm pe sibieni să folosească din nou aceste zone care erau foarte aglomerate înainte şi pe care le ocoleau. Cred că prin aceste măsuri vom reuşi acest lucru, creând o mai mare fluditate. Dacă înainte traficul din Sibiu avea o singură axă centrală – Şoseaua Alba Iulia – practic prin aceste măsuri pe termen scurt şi mediu, cum ar fi schimbarea timpilor de semaforizare, schimbarea sistemului de prioritate, etc. se va reuşi crearea mai multor axe care să lege cartierele sibiene pe cea mai bună rută.” a declarat primarul Klaus Iohannis.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Join the Conversation

1 Commentariu

  1. semaforul de pe v.mile intersectie cu rahoveicind mergi spre vilce se suprapunculoarea verde cu directia rahovei8 secunde timp suficient pt. pt bubueli si alte neintelegeri.trebuie gasita o solutie!