romania in imagini 1Au mai rămas 7 zile pentru persoanele care doresc să se înscrie în cadrul Proiectului Antreprenoriatul în Mediul Rural – O şansă de ocupare. Valoarea totală a proiectului este de 16.429.323,00 lei, din care 2.176.392,81 lei contribuţia proprie a solicitantului şi partenerilor, 950.000,00 lei valoare neeligibilă şi 13.302.930,19 lei asistenţa financiară nerambursabilă din Fondul Social European.

Derulat în perioada 1 iulie 2010 – 30 iunie 2013, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „Investeşte în oameni!”, proiectul Antreprenoriatul în Mediul Rural – O şansă de ocupare se află în faza de formare a grupului ţintă şi are ca obiectiv general facilitarea accesului persoanelor fără ocupaţie pe piaţa muncii. Astfel, un număr de minim 1200 de persoane din mediul rural, persoane ocupate în agricultura de subzistenţă, persoane inactive, şomeri sau persoane care se afla în căutarea unui loc de muncă, au şansa de a participa la programe de formare profesională (300), la activităţi de evaluare a cunoştinţelor deja existente (100), vor primi burse de studii – 250 lei/luna pentru 4 luni – (450) sau vor primi burse de merit – 300 lei/lună pentru o lună (40). De asemenea, un număr de 50 de persoane vor face un schimb de experienţă în ţara partenerului grec. Participanţii din cadrul proiectului vor avea acces la servicii de informare şi consiliere profesională şi de asistenţă pentru începerea unei activităţi independente sau pentru iniţierea unei afaceri. Având în vedere faptul că membrii grupului ţintă nu dispun de resurse materiale suficiente pentru a urma cursuri de calificare/perfecţionare şi pentru a fi consiliaţi profesional şi în domeniul afacerilor sau plasaţi pe piaţa muncii, proiectul  Fondul Social European va asigura aceste servicii gratuit tuturor persoanelor cuprinse în acest proiect şi de asemenea, tuturor celor care vor cere sprijinul în aceste probleme. Aceştia pot completa formularele de înscriere până în data de 28 februarie 2011, după care, funcţie de nevoile şi cerinţele grupurilor vor beneficia de serviciile oferite pe parcursul perioadei de implementare a proiectului.

Înscrieri şi la Sibiu

Cei interesaţi se pot adresa la Biroul de management al proiectului, situat în Sibiu, P-ţa 1 Decembrie, bl.2, ap.50 şi la numerele de telefon 0728/917.041, 0729/883.8819. Antreprenoriatul în Mediul Rural – O şansă de ocupare se adresează locuitorilor din zonele rurale din Regiunile Centru, Nord Vest, Vest, Sud-Muntenia. Proiectul este implementat de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sibiu, având parteneri Agenţiile pentru Ocuparea Forţei de Muncă Satu-Mare, Hunedoara, respectiv Teleorman, S.C. Technical Trainning S.R.L. Bucureşti şi Techniki Ekpedeftiki, Kentro Epagelmatikis Katartisis S.A. Grecia. Proiectul se înscrie în Axa prioritară 5 – Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenţie 5.2. – Promovarea sustenabilităţii pe termen lung a zonelor rurale în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane şi ocuparea forţei de muncă.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News


Comentariul meu