Două femei diagnosticate cu virusul AH1N1 la Sibiu

0 88

femeieÎn cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei la nivelul judeţului, în cea de-a şaptea săptămână a anului (S7) s-au înregistrat 1943 cazuri de IRA (infecţii respiratorii acute), cu 11 cazuri mai puţine (0.56%) faţă de săptămâna precedentă (S6), când au fost semnalate 1954 cazuri.

Numărul IRA din această săptămână se află sub media celor 3 săptămâni anterioare (2117). Pe grupe de vârstă, cele mai multe cazuri s-au înregistrat la grupa 5 – 14 ani.  ”Secreţia rino-faringiană recoltată de la unul din cazurile compatibile cu gripa a fost pozitivă pentru virusul gripal tip AH1N1. Un al doilea caz, contact cu cazul menţionat, a fost declarat în context epidemiologic. Astfel, putem  caracteriza actuala săptămână ca activitate gripală sporadică, înregistrând 2 ( două) cazuri de gripă AH1N1 (2 femei, în vârstă de 28 şi 34 ani, cu evoluţie favorabilă sub tratament)” se arată într-un comunicat al DSP Sibiu. Numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere (235) este în scădere cu 18.11% faţă de săptămâna trecută (287). Cele mai multe cazuri, circa 30% au survenit la grupa de vârstă 30 – 64 ani (69), urmată de grupa 0 – 4 ani (cu 63 cazuri).

500 de solicitări la Ambulanță

La Serviciul de Ambulanţă a fost înregistrat un număr total de 500 solicitări, cu o creştere de 7.99% comparativ cu săptămâna precedentă (463 solicitări). Ponderea cea mai mare a solicitărilor la serviciul de ambulanţă pentru IRA, rămâne la grupa de vârstă 0-4 ani (31), cu peste jumătate din totalul de cazuri. Numărul total de concedii medicale de scurtă durată acordate în săptămâna S7 a scăzut  la 18, totalizând 77 zile. Cea mai mare rată a absenteismului s-a înregistrat în grădiniţă (12.4%), urmată de cea în licee (6.26%) şi şcoli (3.65%).

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.