Florin Cioabă: ”Nu îl văd pe Bercea cu cuţitul în mână”

143

florin cioaba oana fofiuAutointitulatul rege al romilor Florin Cioabă susţine că justiţia trebuie să îşi facă datoria în cazul lui Bercea Mondial, dar spune că nu crede că acesta este vinovat de tentativă de omor pentru că nu este „răzbunător şi agresiv” şi de aceea nu îl vede „cu cuţitul în mână”.

Autointitulatul rege al romilor Florin Cioabă a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că îl cunoaşte pe Sandu Anghel, zis Bercea Modial, din anul 2009 şi nu crede că acesta este vinovat de tentativă de omor.

„Din ce am văzut la televizor şi din discuţiile pe care le-am avut cu romii mei de acolo din judeţ, deocamdată, nu este clar cine a dat cu cuţitul. Familia lui spune că el nu a dat, ci unul dintre fiii lui, iar autorităţile spun altceva. Dar eu, personal, nu îl văd pe Bercea cu cuţitul în mână să meargă să facă asta. Ştiu că nu este un om atât de agresiv şi de răzbunător. Ştiu că este un om la locul lui. Poate că greşesc şi de asta nu aş vrea să mă pronunţ până când instanţa de judecată nu se va pronunţa asupra acestui caz”, a spus Cioabă.

Florin Cioabă a afirmat că nimeni nu este „mai presus de lege”, adăugând că, în comunitatea romilor, nu vor fi acceptaţi oameni „pătaţi”.

Cioabă a spus că legăturile lui Bercea Mondial cu diferite persoane importante din România, inclusiv cu familia preşedintelui Băsescu, nu denotă altceva decât „grandomanie” din partea lui Bercea.

„Bercea are vreo 12 sau 14 copii şi pe toţi oamenii importanţi din ţara asta vrea să îi facă naşi. Aşa a ajuns şi la Stolojan, şi la fratele preşedintelui Băsescu, şi la alţii. Este o grandomanie a lui să iasă în faţă. La romii de mătase, cum este el, asta este grandomania: să le dea la Guţă şi la Salam bani”, a declarat Cioabă.

Cioabă a spus că, deoarece familia preşedintelui Băsescu a botezat un copil de rom, de care „doamna are în continuare grijă să meargă la şcoală, îi trimite haine şi rechizite”, fratele preşedintelui a crezut că „face un gest creştinesc” şi i-a botezat copilul lui Bercea Mondial.

În plus, Florin Cioabă a vrut să le răspundă lui Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, care s-au întrebat „pe la televiziuni” de ce a participat Traian Băsescu, în anul 2009, la sărbătoarea romilor de la Costeşti.

„Am lăsat prea mult timp fără a veni cu unele precizări şi lucrurile încep să fie denaturate şi să se întoarcă împotriva noastră. Unele posturi de televiziune, de un an de zile, dau aceleaşi imagini. Indiferent în ce context se discută, apare imaginea mea cu preşedintele cu venirea la Costeşti şi cred că aceste lucruri aduc un prejudiciu nu numai şi preşedintelui, dar şi comunităţii romilor. Cei care dau asemenea imagini vor să aducă împotriva preşedintelui un fel de înjosire pentru că a venit la o serbare a romilor, care la data aceea nu era chiar una oarecare, ci era 8 septembrie, Zilele Culturii Romilor”, a afirmat Cioabă.

El a susţinut că, în anul 2009, din cauza problemelor dintre romi şi maghiari din judeţele Harghita şi Covasna, România era aproape de a fi sancţionată de Uniunea Europeană pentru discriminarea romilor.

Cioabă a spus că, la Costeşti, a venit o delegaţie a Forumului European al Romilor, condusă de Rudko Kawczynski, care s-a întâlnit cu preşedintele Băsescu pentru a discuta modalizăţi de rezolvare a problemelor apărute şi pentru a arăta întregii Europe că în România cazurile de discriminare a romilor sunt izolate.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost arestat, duminică, de Tribunalul Olt într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă la omor calificat, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes, care a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova.

sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.