fbpx

Se deschid centre cu calculatoare cu internet la Aţel, Dârlos, Şura Mică şi Valea Viilor

0 93

calculatoareBibilioteca Judeţeană Astra anunță pentru această săptămână deschiderea a 4 CIP-uri, adică a patru noi centre cu Calculatoare cu Internet pentru Public la bibliotecile din Ațel, Dîrlos, Șura Mică, Valea Viilor.

Inaugurarea se va face după următorul program:

1 martie, ora 11:00 – Ațel

ora 12:00 – Dîrlos.

4 martie, ora 11:00 – Șura Mică

ora 15:00 – Valea Viilor

Programul Biblionet îşi propune să asigure accesul la informaţie prin introducerea tehnologiei moderne în bibliotecile publice, pornind de la faptul că peste 50 % dintre români nu a folosit niciodată Internetul. Deşi în ultimii douăzeci de ani multe domenii ale vieţii sociale au progresat, bibliotecile au rămas în urmă, iar milioane de cetăţeni sunt privaţi de mijloace esenţiale pentru dezvoltarea lor. Prin acest program, bibliotecile vor deveni spaţii primitoare unde oamenii se pot întâlni, informa şi contribui la viaţa comunităţii. Mai mult de 1.600 de biblioteci publice vor primi echipamente moderne pentru accesul gratuit al publicului la informaţie, iar peste 3.000 de bibliotecari vor cunoaşte mai bine noile tehnologii pentru a asigura servicii mai bune pentru public.

Program de zeci de milioane de euro

Programul Biblionet – lumea în biblioteca mea are o valoare totală de 26,9 milioane de dolari, este finanțat de Fundația Bill & Melinda Gates pentru următorii 5 ani. Biblionet este un parteneriat între IREX, Ministerul Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național, Fundația EOS (Educating for an Open Society), Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și bibliotecile publice românești. Microsoft Corporation va dona software în valoare de aproximativ 15 milioane de dolari către bibliotecile selectate în program, în cadrul inițiativei globale de înzestrare a comunităților cu tehnologie accesibilă şi utilă.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.