fbpx
Ora de Sibiu
Știri in direct

USL a semnat sâmbătă la Sibiu, Protocolul de colaborare cu sindicatele

122

Reprezentanţii Uniunii Social Liberale (USL) din judeţul Sibiu, preşedintele PNL, deputatul Mircea Cazan şi preşedintele PSD, deputatul Ioan Cindrea, au semnat sâmbătă, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Protocolul de colaborare cu sindicatele din judeţ, care presupune o serie de acţiuni de susţinere reciprocă.

Preşedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan a susţinut ideea unei greve de protest comune a sindicatelor cu politicienii USL.

‘Ce înfăptuim azi este un rezultat la ce s-a întâmplat la nivel naţional, dar eu vreau să fac un apel la dumneavoastră, ca acţiunile pe care le veţi face în continuare, să le faceţi unitar, să ne cereţi sprijinul, să ne putem ajuta unii pe alţii. Ar trebui să preluăm modelul altor ţări când facem o grevă şi să mergem uniţi, să demonstrăm că suntem o forţă. Ce a reuşit să facă Băsescu? Să împartă România în două: a lui Băsescu şi PDL şi o Românie normală, la limita sărăciei’, a spus Mircea Cazan.

Acesta s-a arătat dispus să iasă în stradă, împreună cu liberalii şi ceilalţi membrii USL, alături de sindicalişti, pentru a face grevă.

‘Transmiteţi şi oamenilor dumneavoastră, că nu e suficient să ne întâlnim ocazional să semnăm câte un Protocol, ci ca să deschidem ochii o dată la cinci ani sau la patru ani, să fim foarte atenţi cum votăm. E important să deschidem ochii oamenilor, ca să ştie cum votează, că buzunarele şi le deschid singuri şi văd că sunt goale. Puterea pe care o au oamenii este foarte importantă. (…)Dacă este cazul şi noi personal, ca lideri, vom ieşi în stradă, alături de oameni’, a completat liderul PNL Sibiu.

Şi preşedintele PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea susţine o acţiune de protest comună cu sindicatele, organizată în cadrul legal şi democratic.

‘Propun o grevă de avertisment de 15 minute în judeţ, plus pichetarea Prefecturii şi înaintarea unei scrisori de protest la Prefectură către primul-ministru. (…) Orice acţiune democratică va fi folosită’, a spus Cindrea.

Acesta a reamintit că moţiunea de cenzură este deja gata iar USL o susţine.

‘Moţiunea este terminată, am lucrat cu o echipă de la PNL la textul moţiunii. Urmează ca co-preşedinţii USL să o prezinte luni public. O vom depune marţi după asumarea răspunderii. Este primul pas politic democratic de stopare a adoptării Codului Muncii în forma dorită de Guvern şi nedorită de altcineva în România. (…) Avem şi o variantă de rezervă, de a atac la Curtea Constituţională. (…) Eu cred că este bine-venit acest protocol cu sindicatele’, a anunţat preşedintele PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea.

Liderii USL Sibiu, Mircea Cazan şi Ioan Cindrea au mai declarat sâmbătă, cu prilejul semnării Protocolului cu sindicatele, că în interiorul USL Sibiu nu există probleme iar procesul de colaborare continuă între partide. Astfel, conducerile judeţene şi municipale ale PSD, PNL, PC s-au întâlnit sâmbătă dimineaţa, la sediul PSD. Discuţiile dintre PSD, PNL şi PC au continuat tot sâmbătă, în oraşul Sălişte, unde au fost convocaţi toţi cei 36 de primari comuni ai USL din judeţul Sibiu, adică cei ai PSD, PNL şi PC la Sălişte, pentru a se continua punerea în practică a Protocolului USL.

Pentru cei care nu au fost prezenţi la conferinţa de presă susţinută de deputaţii Mircea Cazan şi Ioan Cindrea vă punem la dispoziţie textul Protocolului cu sindicatele şi foto de la semnarea lui.

‘Protocol de susţinere reciprocă a modificărilor legislaţiei muncii şi a legislaţiei economice a fost încheiat sâmbătă, 05 martie 2011, între Uniunea Social Liberală (USL), reprezentată la nivelul judeţului Sibiu de deputatul Ioan Cindrea şi deputatul Mircea Cazan şi Uniunea Judeţeană Sibiu a CNSRL Frăţia, reprezentată de preşedintele Dan Pirnoiu, Uniunea Judeţeană Sibiu filiala Cartel Alfa, reprezentată de preşedinte Marius Vincerzan, Uniunea Judeţeană Sibiu a CSDR, preşedinte Rodica Moldovan, Blocul Naţional Sindical filiala judeţului Sibiu, reprezentat de preşedinte Remus Helciu şi CSN Meridian, reprezentat de preşedinte Remus Crişan.

USL va prelua propunerile organizaţiilor sindicale cu privire la legislaţia muncii, legea sindicatelor, legea negocierilor colective, codul muncii şi legislaţia economică pentru a le promova ca iniţiative legislative în Parlamentul României prin intermediul parlamentarilor proprii.

USL va propune şi susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Boc, în cazul în care acesta îşi va asuma răspunderea asupra proiectului de modificare a Codului Muncii, fără acordul şi implicarea organizaţiilor sindicale semnatare ale prezentului protocol.

Organizaţiile sindicale semnatare ale prezentului protocol vor susţine prin activităţi specifice acţiunile USL pentru reuşita demersurilor parlamentarilor privind modificările la legislaţia muncii şi la legislaţia economică.’

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...