Tsunami de 10 metri şi cutremur de 8,9 grade în Japonia. Vezi aici imagini LIVE de la faţa locului!

180

O alertă de tsunami a fost emisă vineri, incluzând Japonia, Rusia, Insulele Mariane şi Filipine, după un puternic cutremur cu magnitudinea de 8,9, înregistrat în nord-estul Japoniei, a anunţat Centrul pentru tsunami în Pacific.

Câteva zeci de persoane au fost declarate dispărute, dar potrivit imaginilor difuzate de televiziuni, bilanţul ar urma să crească, iar Ministerul Apărării a trimis nave pentru a participa la operaţiunile de salvare.

Cutremurul cu magnitudinea de 8,9, potrivit institutului american de geofizică USGS, s-a produs la 24,4 kilometri adâncime, la ora 14.46 (07.46 ora României) şi la aproximativ 100 de kilometri în largul prefecturii Miyagi.

Stream videos at Ustream
„Un cutremur de o asemenea magnitudine are potenţialul să genereze un tsunami distrugător care poate atinge coastele din apropierea epicentrului în câteva minute şi coastele mai îndepărtate în câteva ore„, a precizat Centrul.

În Japonia, valuri de 4,20 de metri înălţime au ajuns pe coasta Pacificului, potrivit televiziunilor, luând maşini şi vapoare. În prefectura Iwate, mai multe maşini au fost văzute plutind în port. sursa – Mediafax

Streaming .TV shows by Ustream

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi