targul de cariere

targul de cariereÎnainte de târgul propriu-zis, sibienii sunt invitați să participe la trei seminarii de carieră gratuite:

14-16 martie, Casa de Cultură a Sindicatelor: specialiștii TdC te instruiesc gratuit în planificarea carierei, etapele procesului de angajare și antreprenoriat. Cei mai activi dintre participanți vor primi pe loc premii în bani din partea organizatorilor, în valoare de 2.000 de lei.

La finalul acestei săptămâni, 40 de companii îi așteaptă pe sibieni cu circa o mie de locuri de muncă în Sibiu, în țară și în străinătate. Până atunci însă ei sunt invitați să participe la un program de instruire gratuită susținut de către experții Târgului de Cariere (TdC). Seminariile de carieră sunt gratuite și se adresează tuturor persoanelor dornice de a afla mai multe despre instrumentele de planificare a carierei, despre drepturile și obligațiile conferite de statutul de angajat , dar și despre varianta unei cariere antreprenoriale. Seminariile abordează concepte ca autoevaluarea, brandingul personal, căutarea activă a unui loc de muncă, întocmirea unui CV şi a unei scrisori de intenţie, interviul de angajare, feed-back-ul de 360 de grade, mentoratul și drepturile angajatului. Un seminar de o zi este dedicat și statutului de antreprenor. Experții TdC vor instrui participanții în privința înființării și coordonării unei afaceri proprii, oferindu-le informații despre cum realizarea unui plan de afaceri, drepturile şi obligaţiile angajatorului, surse de informare şi consultanţă în legislaţia muncii, surse de finanțare și strategii de start-up. Cei mai activi participanți vor primi premii în bani, acordate pe loc de către organizatori.

Încep înscrierile

Persoanele care doresc să beneficieze de seminariile TdC se pot înscrie pe www.targuldecariere.info/seminarii.php, prin completarea formularul participare de pe site, sau trimițând direct un CV la office@targuldecariere.info, caz în care trebuie să menționeze la care dintre cursuri doresc să participe. Înainte de seminarii, toți cei înscriși vor fi contactați de către organizatori pentru a li se confirma rezervarea făcută.Seminariile de instruire gratuită vor avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, în 14, 15 și 16 martie, de la 14:00 la 19:00 în fiecare zi. După seminarii, sibienii sunt așteptați la Târgul de Cariere, unde pot studia față în față cu angajatorii peste circa o mie de oferte de locuri de muncă. Târgul de Cariere va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, în 17 și 18 martie, de la 10:00 la 16:00 în fiecare zi.

Despre Târgul de Cariere

Târgul de Cariere se adresează tuturor companiilor angajatoare, de orice profil și tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă – studenți, tineri absolvenți, persoane cu sau fără studii superioare, necalificate ori inactive, şomeri de lungă durată, inclusiv persoane cu vârsta peste 45 de ani. TdC facilitează întâlnirea dintre angajatori şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și este organizat de două ori pe an în 8 centre universitare și economice importante din România. Evenimetul a fost organizat pentru prima dată la Cluj în 2006. Anul acesta, Târgul de Cariere sărbătorește 5 ani de activitate, 10 ediții organizate în Cluj-Napoca și un total de 30 de evenimente  de recrutare la nivel național.

Finanțare Europeană

În sesiunile de toamnă 2010 și primăvară 2011, evenimentul Târgul de Cariere este cofinanțat de Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Investeşte în oameni şi au ca obiectiv facilitarea întâlnirii companiilor angajatoare cu un număr total de 13.953 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă. Târgul de Cariere – program multiregional pentru facilitarea accesului pe piaţa muncii  este un proiect al SC Reţeaua TDC SRL, având ca parteneri locali firmele Qual Media, Hosus Media şi Kai-Zen Consult.

Comentariul meu

Lasă un răspuns