Un vâlcean a fost arestat pentru că a prejudiciat Finanţele din Sibiu cu aproape 2 milioane lei

89

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor Sibiu l-au reţinut, în cursul zilie de 14 martie a.c., pe bază de ordonanţă de reţinere pe învinuitul B.M., în vârstă de 26 de ani, domiciliat în judeţul Vâlcea, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Alte două persoane sunt cercetate, în stare de libertate, în acelaşi dosar.

În fapt, s-a stabilit că B.M., în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Sibiu a procedat în cursul anilor 2007- 2008, la achiziţia de produse petroliere din Bulgaria, pe care le-a comercilizat ulterior pe piaţa din România fără ca veniturile să fie evidenţiate în actele contabile, realizându-se prin aceasta o sustragere de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. Reprezentantii D.G.F.P. Sibiu au stabilit un impozit pe profit suplimentar în valoare de 680.475 lei. Totodată, organele de inspectie fiscală au stabilit un TVA suplimentar în sarcina societăţii în valoare de 1.014.391 lei, precizând că societatea sibiană nu are drept de deducere a taxei pe valoare adaugată aferentă achiziţiilor intracomunitare de bunuri, neîndepliniind condiţiile legale (art. 146 alin. 1 lit. e din Legea nr. 571/2003).Prejudiciul stabilit în cadrul dosarului penal este în sumă de 1.900.000 lei, nerecuperat până în prezent.

Reţinut pentru 29 de zile

În data de 15.03.2011, învinuitul, cercetat  pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin. 1 lit. b şi art. 9 alin. 2 din Legea 241/2005, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu şi ulterior Tribunalului Sibiu cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă. În urma deliberării, instanţa de judecată a admis propunerea făcută de Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Brătianu Mihai pentru o perioadă de 29 de zile. “Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Sibiu. Cercetările în acest caz continuă”, spune Luciana Balteş, purtător de cuvânt la IPJ Sibiu.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.