Cei mai talentaţi tineri snowborderi din Europa vin la Transilvania Rookie Fest

0 131

WRT 2011 romaniaUnii dintre cei mai buni snowboarderi din Europa se reunesc la Arena Platoș între 25 și 27 martie pentru unul dintre cele mai importante evenimente de profil din Europa de Est, Transilvania Rookie Fest.

Transilvania Rookie Fest, concursul găzduit de Arena Platoș, este prima competiție internațională de snowboard pentru tineri organizată în România. Evenimentul este clasificat cu 2 stele, potrivit standardelor competiționale ale Federației Internaționale de Snowboard, punctajul obținut în această competiție contând pentru finala Rookie Fest ce va avea loc în stațiunea austriacă Ischgl, între 4 și 11 aprilie.Concursul este structurat pe două categorii de vârstă. Rookies sunt riderii născuți între 1.01.1993 și 31.12.1995 iar grooms sunt cei născuți după data de 1.01.1996. România și Cehia sunt singurele țări din Europa de Est unde se desfășoară etape ale World Rookie Fest. Doi dintre câștigătorii concursului de la Arena Platoș vor primi o invitație all-inclusive la concursul de 4 stele Protest World Rookie Finals din Ischgl. „Așteptăm unii dintre cei mai talentați tineri snowboarderi din întreaga Europă. Rideri din Austria, Slovenia, Cehia, Serbia, Slovacia și-au anunțat deja prezența la competiția ce va fi găzduită de Arena Platoș. Aceștia vor concura alături de cei mai buni tineri snowboarderi români pentru premii totale în valoare de 2500 de euro”, spune Martin Freinademetz, dublu campion mondial la snowboard și organizatorul competiției de la Arena Platoș.

Concurs spectaculos

Competiția începe vineri, 25 martie, cu înregistrarea riderilor. Toți concurenții se vor înregistra în Kinderlandul de la Arena Platoș, unde vor primi numerele de concurs precum și cartelele pentru accesul pe pârtii. Sâmbătă, la ora 10 încep antrenamentele iar la ora 11, competiția propriu-zisă. Concursul este programat să se încheie în jurul orei 17, cu ceremonia de premiere. „World Rookie Fest Tour este un eveniment care crește de la an la an și suntem foarte fericiți că avem un al doilea concurs în Europa de Est. E o bună oportunitate pentru ca tinerii rideri să se perfecționeze. Rămâne să vedem cine se va califica pentru marea finală de la Ischgl”, spune Meinhard Trojer, membru în comitetul de organizare al World Rookie Tour. Transilvania Rookie Fest se va desfășura în fun-park-ul Arena Platoș. Pista a fost creată de Martin Freinademetz, împreună cu multiplul campion național la snowboard, Andy Fazekas și cu echipa Ninjaz Parkdesign. Fun-park-ul are o lungime de 700 de metri și este compus din 11 elemente de dificultate, patru țevi, șase kickere și un wallride.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.