Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu cântă joi seară pentru Japonia

200

orchestraFilarmonica de Stat Sibiu este alături de poporul japonez în clipele grele prin care trece în aceste zile. Programul concertului de joi 24 martie a fost astfel completat cu un Requiem compus de către dirijorul Daisuke Soga special pentru amintirea victimelor din Japonia.

“Deşi a trecut atât timp de la teribilul cutremur şi tsunami care a a lovit Japonia, încă mai simţim replici de câteva ori pe zi. Suferim şi plângem pentru destinul nostru. Ca muzicieni noi avem amintiri frumoase din Tohoku (nordul  Japoniei) zonă în care am susţinut concerte de nenumărate ori. Simţim o durere în suflet atunci când ne amintim de oamenii, prietenii, rudele şi de frumuseţile acelor locuri distruse de tsunami. Acum ştim cât de mici suntem în faţa lui Dumnezeu. Ca muzician tragedia noastră constă şi în faptul că mare parte din sălile de concert din Tokyo au fost distruse iar altele sunt închise fiindcă au fost transformate în centre de urgenţă. De multe ori în astfel de situaţii am făcut ceva pentru oameni prin muzică. De această dată nu putem face asta. Însă avem mulţi prieteni muzicieni în lume care pot face asta în locul nostru. Este motivul pentru care am compus un Requiem de 5 minute care trebuia să fie cântat în această sâmbătă de către Tokyo New City Orchestra însă, având în vedere situaţia din Tokyo, spectacolul a fost anulat. Acum dorim ca prietenii noştri muzicieni din întreaga lume să cânte această lucrare în memoria victimelor catastrofei natural din Japonia”. Daisuke SOGA, dirijor principal invitat Tokyo New City Orchestra.

Moment de reculegere

Concertul va fi precedat de un moment de reculegere în amintirea victimelor din Japonia. Programul concertului ce îi are ca invitaţi pe violonistul Daniel Podlovschi şi dirijorul Theo Wolters mai cuprinde Concertul pentru vioară şi orchestră în re minor de A.Haciaturian şi Simfonia I în Re major de G.Mahler. Biletele pentru acest concert se pot procura de la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia), în fiecare zi între orele 12-16. Preţul unui bilet este de 12 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.