Maraton de 25 de ore de teatru, în weekend la Sibiu. Vezi programul complet!

Maraton de 25 de ore de teatru, în weekend la Sibiu. Vezi programul complet!Organizatorii maratonului de teatru de la Sibiu au anunţat că singurul eveniment outdoor din cadrul manifestării va fi un “workshop de înviorare trupească”, care va avea loc duminică de la ora 10.00, în Piaţa Mare din Sibiu, participanţii urmând să fie îmbrăcaţi în pijamale şi să aibă periuţe şi pastă de dinţi.

Unul dintre organizatorii evenimentului, Bogdan Sărătean, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că cei care vor rezista unei nopţi întregi în care se va juca teatru vor fi invitaţi, în 27 martie, la ora 10.00, să participe la un “workshop de înviorare trupească”. “Tot ce pot să vă dezvălui din acest eveniment este că se vor purta pijamale, iar participanţii – spectatori, actori, voluntari – sunt rugaţi să îşi aducă periuţe şi pastă de dinţi. Sperăm că fântâna arteziană din Piaţa Mare va fi pornită. Săptămâna viitoare vom face demersurile în acest sens către Primăria Sibiu”, a spus Bogdan Sărătean. Potrivit acestuia, peste 50 de actori vor participa la maratonul de teatru, în cadrul căruia vor fi prezentate, timp de 25 de ore, diferite producţii teatrale. “Toate spectacolele sunt jucate de către actori, care au licenţă în acest sens. Sunt actori tineri, nu nume foarte consacrate, în afară de Horaţiu Mălăele care deschide evenimentul, cu recitalul ” Sunt un orb”. Spectacolele sunt alese pe sprânceană, unul şi unul. Sunt dintre cele mai premiate spectacole la festivalurile de gen din ultimii ani. În “American Buffalo” avem un actor nominali zat pentru debut la Galele UNITER din acest an (Conrad Mihai Mericoffer). În toiul nopţii se va manifesta artistic un fenomen al teatrului independent românesc, Victor Drăgan. Maratonul este organizat oficial pentru prima dată în România. Studenţii s-au mai adunat în diferite locuri şi au făcut maraton de poezie, de teatru, (eu însumi am respirat Teatru în acest fel cu “Thespis”-ul timişorean, cu trupa “Imago” din Cluj), dar un eveniment oficial, de această factură, de aceste dimensiuni, cu actori profesionişti, avem pentru prima dată în România”, a afirmat Sărătean.

Vezi programul complet al maratonului de teatru.

Potrivit acestuia, singurul spectacol studenţesc din festival este “Închisoarea de fete”, pus în scenă de studenţii anului III Actorie a Catedrei de Teatru a Universităţii din Sibiu. Programul este realizat în aşa fel încât participanţii să poată ajunge de la o sală la alta. “Nu ştim exact cum va reacţiona publicul. Nu ştim exact cine va vrea să vadă teatru la ora 02.00 noaptea sau la 05.00 dimineaţa, dar suntem optimi şti şi încrezători. Cert este că va fi un public mai tânăr, dar vom căuta să găsim metode de a atrage şi publicul matur”, a menţionat Sărătean. Horaţiu Mălăele va deschide, cu un recital, maratonul teatral de 25 de ore ce va avea loc între 26 şi 27 martie, de Ziua Internaţională a Teatrului, la Sibiu, sub titulatura “Respiră. Teatru”. Acţiunea este organizată de Asociaţia Culturală “BIS”, în parteneriat cu Teatrul Naţional “Radu Stanca” din Sibiu, Librăria Humanitas şi Atrium Classic Café. Deschiderea oficială va avea loc la Sala Thalia, pe 26 martie, la ora 19.00, cu un recital extraordinar al lui Horaţiu Mălăele. Reprezentaţiile vor continua, fără oprire, până în seara zilei de 27 martie – Ziua Mondială a Teatrului -, la Sala Studio a Teatrului Naţional “Radu Stanca”, la Sala CAVAS din incinta Facultăţii de Litere şi Arte, la Atrium Classic Café şi la Music Pub. Se vor juca spectacole premiate la festivalurile de gen. Biletele pot fi cumpărate de la Agenţia Teatrală, Librăria Humanitas, Atrium Classic Cafe şi de la standul Asociaţiei “BIS” din Promenada Mall. Biletele pentru reprezentaţia lui Horaţiu Mălăele costă 50 de lei. Pentru fiecare reprezentaţie, un bilet costă 10 lei. Un bilet pentru toate reprezentaţiile costă 35 de lei (fără a include şi recitalul lui Mălăele). sursa: Mediafax

Ultima oră

Comentariul meu