Primăria și Consiliul Județean Sibiu își cumpără mașini de 500.000 de lei

0 89

rablaPrimăria şi Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu vor cumpăra, în anul 2011, şapte maşini prin Programul „Rabla”, după ce vor fi casate tot atâtea autovehicule, depăşite tehnic, din parcul auto al instituţiilor, valoarea totală a investiţiilor fiind de peste 547.000 de lei, transmite corespondentul Mediafax.

Consiliul Judeţean Sibiu a adoptat, joi, o hotărâre privind participarea instituţiei la „Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional”, urmând să fie casate trei autoturisme fabricate în perioada 1994 – 1997 şi să fie cumpărate altele noi. „În parcul auto al Consiliului Judeţean Sibiu se află patru autoturisme uzate, care au fost amortizate integral. Propunem casarea celor patru autoturisme având în vedere faptul că uzura lor determină cheltuieli considerabile de întreţinere şi nesiguranţă în trafic”, se arată într-un raport al specialiştilor CJ Sibiu, postat pe site-ul instituţiei. CJ Sibiu va primi o primă de casare de 15.200 de lei, la care va adăuga suma de 335.000 de lei, din venituri proprii, pentru cumpărarea altor patru autoturisme. Tot joi după-amiaza, consilierii locali din municipiul Sibiu au adoptat o hotărâre pentru casarea a trei autoturisme, fabricate în perioada 1999 – 2000 şi cumpărarea altor trei. „Primăria Sibiu are în dotarea parcului auto trei autovehicule care nu mai corespund din punct de vedere tehnic pentru a circula pe drumurile publice, iar repararea nu se justifică din punct de vedere economic, durata normală de funcţionare fiind depăşită”, se arată în raportul specialiştilor Primăriei Sibiu prezentat consilierilor locali şi postat pe site-ul instituţiei.

Pentru casarea celor trei maşini, Primăria Sibiu va primi o primă de casare de 11.400 lei, iar în „Planul de achiziţii” al instituţiei, pentru 2011, a fost prevăzută suma de 185.483 de lei pentru achiziţionarea de autoturisme. Niciuna dintre cele două instituţii nu a anunţat, deocamdată, ce autoturisme urmează să achiziţioneze.

Sursa: Mediafax

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.