Ora de Sibiu
Știri in direct

Festivalul Huet. Urban premiază „apărătorii” patrimoniului local

156

Frumoasa piață din centrul Sibiului va fi, cel puțin pentru două zile, un important centru cultural, care va aduce în faţa sibienilor ateliere tematice, teatru, film, spectacole de gastronomie şi nu numai. Festivalul Huet. Urban are loc în perioada 7-8 mai 2011.

Nu este sibian care să nu știe unde este Piața Huet. Vegheată de impozanta Biserică Evanghelică, străjuită de Podul Minciunilor și de Pasajul Scărilor, Piața Huet veghează de sute de ani peste Orașul de Jos. E punctul ce leagă istoria de prezentul Sibiului. Ceea ce vrem noi este simplu. Vrem să arătăm tuturor frumusețea acestei minuni arhitectonice a Sibiului. Vrem să transformăm Piața Huet în spațiul urban ce merită să fie. Vrem să punem condurul în piciorul Cenușăresei.

Eveniment de excepţie

Huet. Urban este un festival organizat de Fundația Heritas, care dorește să promoveze Piața Huet pentru deosebita atmosferă intimă pe care o degajă. Toate instituțiile ce au sediul în această piață vor fi implicate direct în realizarea acestui festival.  Pentru patrimoniul ei cultural valoros și pentru importanța care o are. Piața poartă numele unui vechi comite al Sibiului, politicianul secolului XVI, Albert Huet. „Ideea principală a acestui festival e prezervarea și punerea în valoare a tradițiilor vechiului și frumosului nostru oraș. Sibiul are o moștenire culturală incredibilă. Vorbim aici de o arhitectură cu totul și cu totul deosebită dar și de produsele locale, de preparatele culinare unice și chiar de dansurile specifice comunității sibiene”, spune Michael Engel, directorul Fundației Heritas. Frumoasa piață din centrul Sibiului va fi, cel puțin pentru două zile, un important centru cultural. Gazdă pentru ateliere tematice, teatru, film, pentru spectacole de gastronomie. Și, cel mai important, gazdă valorilor arhitectonice și de patrimoniu ale Sibiului. Festivalul Huet. Urban are loc în perioada 7-8 mai 2011.

Concurs cu premii de 7.500 de euro

Fundația Heritas lansează cu ocazia festivalului Huet. Urban decernarea premiului pentru „Restaurarea Corectă a Clădirilor din Centrul Istoric” în cadrul campaniei „Reabilitarea centrului istoric – Împreună protejăm patrimoniul construit al Sibiului”, campanie desfăşurată împreună cu Primăria Municipiului Sibiu. Premiile în valoare totală de 7500 de euro vor fi acordate sibienilor care au ținut cont de frumusețea și istoria acestui oraș în momentul în care au decis să își renoveze casele aflate în centrul istoric al orașului. Premiile sunt finanțate de către Banca Germană pentru Reconstrucție și Dezvoltare KfW. Premiile sunt împărțite pe trei categorii: pentru proprietarii caselor istorice sau apartamentelor din casele istorice ce au făcut lucrări mari, cu investiții de peste 6000 de euro, celor care au făcut lucrări de o valoare mai mică, sub 6000 de euro, și arhitecților sau inginerilor ce au participat în proiecte de reabilitare. Lucrările care pot participa la concurs trebuie să fi fost finalizate între ianuarie 2008 și martie 2011. Înscrierile în concurs se fac la sediul fundației Heritas, în Piața Huet, prin email la adresa office@heritas.ro sau prin telefon la numărul 0269.211.988. Mai multe detalii despre regulamentul de concurs puteți găsi pe www.heritas.ro.  Festivalul Huet.Urban este realizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu și al Consiliului Local prin Casa de Cultură a Municipiului Sibiu.

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...