Alexandrina Hristov şi The Amsterdams vizitează Muzeul Labirint din Piaţa Mare

0 105

Labirint amplasare Piata M are Sibiu1Timp de o săptămână, muzeele din Sibiu ies în întâmpinarea publicului, pentru prima dată într-o expoziție comună, în Muzeul Labirint, eveniment cultural inedit, în premieră în Romania, organizat de Fundația Culturală Artex.

Cei obișnuiţi cu expunerea clasică din muzeu, unde piesele sunt prezentate în ordine cronologică sau în funcţie de colecţii, vor avea posibilitatea de a experimenta o expoziţie tematică. Cele 130 de panouri expuse în Muzeul Labrint, grupate pe 11 teme,  vor evidenţia elementele comune pe care le au o parte din piesele din patrimoniul deţinut de Muzeul Naţional Brukenthal, Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi Casa Teutsch. Spaţiul de expozitie amenajat în Piaţa Mare va fi unul prietenos şi va atrage vizitatorii și prin activităţi metamuzeale: concerte, reprezentaţii de teatru, dansuri populare, ateliere de creaţie și proiecţii de filme documentare.

Vernisaj în Piaţa Mare

Vernisajul expoziției va avea loc luni, 2 mai, ora 17.00, în Piaţa Mare. Cei prezenţi la evenimentul de deschidere a Muzeului Labirint se vor bucura de un recital susţinut de Alexandrina Hristov, o artistă originară din Republica Moldova. Stilul său muzical este greu de definit, dar se încadrează între jazz, soul, funk, electropop, cu elemente inovatoare la nivelul compoziției și versurilor. Artista a mai concertat la Festivalul de Jazz de la Gărâna, în deschiderea trupei germane Jazzanova, la Festivalul de la Peştera Bolii şi a fost protagonista a numeroase expozitii – concert organizate în ţară şi în străinătate întrucât Alexandrina nu doar cântă ci şi pictează. Cu aceeaşi dăruire îşi transcrie gândurile şi stările în cântece acompaniate la pian, apoi le ilustrează pe pânză. Pentru referinţe: http://www.youtube.com/watch?v=iNDrZPctw1E

Render Labirint1Concert cu The Amsterdams

Sâmbătă, 7 mai, în penultima seară a Muzeului Labrint, trupa The Amsterdams va concerta în spaţiul de spectacole din cadrul expozitiei.  Muzica trupei bucureştene – înfiinţată în anul 2005 – este caracterizată ca fiind muzică “indie”, cu alte cuvinte, stilul muzical este pop-rock, încadrat în curentul alternativ. În anul 2010, The Amsterdams sunt invitaţi să deschidă concertele trupei canadiene consacrate Wolf Parade, aflate în turneu european. Concertează la Budapesta, Praga, Salzburg, Bolonia, Torino.  În iulie 2010, The Amsterdams cântă în deschiderea concertului The Cranberries la Bucureşti, pentru un public de aproximativ 10.000 de oameni. Compoziţia recentă a trupei, piesa “Coalmine” – inspirată de evenimentele mineriadelor, este difuzată în premieră de postul britanic BBC6 Music. Cântecul face parte din lista pieselor incluse pe cel de-al doilea album al trupei intitulat “Electromagnetica”. Pentru referinţe: http://www.youtube.com/watch?v=JlAEt3o1Q2s

Proiect ambiţios pentru Sibiu

Pentru că Muzeul Labirint este un proiect de promovare a muzeelor sibiene, în contextul Zilei Internaţionale a Muzeelor și a Nopții Muzeelor şi se doreşte un eveniment cât mai accesibil publicului de toate vârstele, spectacolele prezentate în spaţiul de expoziţie vor fi dintre cele mai diverse. Pe scena din Muzeul Labirint vor mai urca, in saptamana 2 – 8 mai, urmatorii artiști: trupele sibiene: Guilty Lemon, Plenty şi Qvartetul Intermezzo, Compania Commedia – Târgu Mureș si trupe de actori de la Teatrul Național Iași și Teatrul Gong Sibiu. Meşteri populari din Sibiu, Târgu Mureş şi Braşov vor reînvia patru alteliere meşteşugăreşti: pictură pe sticlă, confecţionare păpuşi din materiale ecologice, împletituri din fibre vegetale şi prelucrare a lemnului. Muzeele partenere îşi vor prezenta oferta de programe educative şi programul oferit de Noaptea Muzeelor iar serile din Labirint se vor încheia cu proiecţii de film documentar oferite de Studioul Astra Film. Pentru mai multe detalii despre programul complet al evenimentului, vă rugăm să accesaţi site-ul oficial : www.muzeullabirint.ro Muzeul Labirint este o acţiune cofinanţată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi organizată în parteneriat cu Muzeul Naţional Brukenthal, Complexul Naţional Muzeal ASTRA şi Casa Teutsch. Evenimentul este sponsorizat de Ambient, Tom Touch si Flash Group. Partenerii media ai evenimentului sunt: Tribuna, Antena 1, Kiss Fm, Zile şi Nopţi, Rondul de Sibiu, Turnul Sfatului, Sibiu 100%, Hermannstadter Zeitung, Profil Cultural, Sibiul.ro, Brylu.ro, Cemerita.ro, Clicksibiu.ro si Oradesibiu.ro. Muzeul Labirint este organizat de Fundatia Culturala Artex.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...