Piața Huet devine centrul cultural al Sibiului la finele săptămânii viitoare

189

A5 Huet UrbanPiața Huet se transformă, timp de două zile, în centrul cultural al orașului Sibiu. Festivalul Huet.Urban va avea loc între 7 și 8 mai în cea mai spectaculoasă și romantică piață a vechii cetăți.

Sâmbătă, 7 mai, de la ora 17, Atrium Cafe găzduiește forumul „Piața Huet – A trăi, a lucra și a locui în inima orașului”, o discuție presărată de povești surprinzătoare despre Piața Huet, moderată de dr. Anca Nițoi, muzeograf în cadrul Muzeului Național Brukenthal. Inițiativa acestui forum aparține Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS).

Piața Huet nu este însă doar istorie, e și prezent. Locuitorii din zonă, instituțiile și firmele care funcționează în această piață vor participa in corpore la festivalul ce-și propune să redea strălucirea acestei piețe care a fost, timp de sute de ani, punctul zero al Sibiului. Huet.Urban propune sibienilor un program de două zile dedicat întregii familii. Cu ateliere meșteșugărești pentru copii, cu degustări de mâncăruri tradiționale, cu proiecții de film documentar și concerte pe scena ce va fi amplasată în piață. Iar pentru că Ambient susține alegerile de bun gust și calitate, reputata companie sibiană a decis să devină partenerul principal al festivalului Huet.Urban.

Premii atractive pentru locatarii din Centrul Istoric

Sibienii care și-au restaurat imobilele din centrul istoric al orașului din 2008 încoace vor fi premiați în cadrul Festivalului Huet. Urban de Fundația Heritas, organizatorul festivalului. Campania „Reabilitarea centrului istoric – Împreună protejăm patrimoniul construit al Sibiului”, desfășurată de Fundația Heritas împreună cu Primăria Municipiului Sibiu oferă premii în valoare totală de 7500 de euro sibienilor care au ținut cont de frumusețea și istoria acestui oraș în momentul în care au decis să își renoveze casele aflate în centrul istoric al orașului. Premiile sunt finanțate de către Banca Germană pentru Reconstrucție și Dezvoltare KfW. Sibienii interesați de participarea în acest concurs se pot înscrie la sediul fundației Heritas, în Piața Huet, prin email la adresa office@heritas.ro sau prin telefon la numărul 0269.211.988. Iar pentru că viitorul aparține tinerilor, elevii din toate ciclurile de învățământ vor fi premiați cu premii în valoare totală de 1500 de euro pentru desene sau machete legate de patrimoniu și reabilitarea lui. Toate lucrările vor fi tipărite și expuse în cadrul unei expoziții găzduite de Festivalul Huet.Urban.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.