afisonmat 2011 judeteana avrig

afisonmat 2011 judeteana avrigA XVI – a ediţie a fazei judeţene a Olimpiadei “Meşteşuguri artistice tradiţionale” organizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi cu Consiliul Local Avrig prin Clubul Copiilor Avrig, se va desfăşura, în “Sala Pavilion”, Casa de Cultură Avrig, strada Avram Iancu, Avrig, începând cu ora 900.

Complexul Naţional Muzeal ASTRA vă aşteaptă la Avrig pentru a-i cunoaşte pe cei mai tineri dintre sibienii care se manifestă, prin instrucţia şi educaţia primite în familie sau la şcoală, ca adevăraţi creatori de artă populară, cunoscători ai secretelor unuia dintre meşteşugurile artistice tradiţionale: olărit, ţesut, brodat, confecţionat podoabe sau măşti, cojocărit, curelărit, sculptură lemn, prelucrare sau decorare a metalelor, osului sau cornului, confecţionat instrumente muzicale, pictat icoane pe lemn sau sticlă, încondeiat ouă, împletit paie, foi de porumb sau nuiele.

A XVI – a ediţie a fazei judeţene a Olimpiadei “Meşteşuguri artistice tradiţionale” organizată în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi cu Consiliul Local Avrig prin Clubul Copiilor Avrig, se va desfăşura, în “Sala Pavilion”, Casa de Cultură Avrig, strada Avram Iancu, Avrig, începând cu ora 900. Prezenţa în concurs va fi aprobată exclusiv în costum tradiţional, reprezentând portul popular specific satului şi zonei de rezidenţă pentru fiecare concurent.Jurizarea va fi asigurată de o Comisie de jurizare, constituită din specialişti în domeniu din cadrul Complexului Naţional Muzeal ASTRA Sibiu prezidată de prof. univ. dr. Ilie Moise.

Comentariul meu

Lasă un răspuns