Subsecretarul de stat Helge Fleischer invitat de Departamentul de Stat SUA

1 151

helge

Sibianul participă la un program pentru  tineri lideri europeni. Helge Fleischer, Subsecretar de Stat in Departamentul pentru Relatii Interetnice (DRI) al Guvernului României, participa în perioada 2 – 20 mai 2011 la invitația Departamentului de Stat SUA la programul „Teme actuale sociale, politice și economice ale Statelor Unite pentru tineri lideri europeni” (Current U.S. Social, Political and Economic Issues for Young European Leaders).

 

Programul aduce în Statele Unite invitați specializați în diverse domenii de activitate, care participă la programe ce înlesnesc întâlniri cu specialiști din domeniul lor, schimb de opinii cât și experiență și oferă posibilitatea de a cunoaște societatea americană și modul de viață american. Programul este organizat de Biroul pentru Relații Culturale și Educaționale al Departamentului de Stat al Statelor Unite, a cărui activitate este autorizată de Mutual Education and Cultural Exchange Act din 1961, cunoscută sub numele de lege Fullbright-Hays, care are drept scop facilitarea înțelegerii reciproce între Statele Unite ale Americii și alte țări ale lumii. „În timpul programului voi prezenta cadrul legislativ și instituțional privind relațiile interetnice din România, acesta fiind un model de bună practică în Europa, și o să vorbesc  despre programele pe care le desfașoară Departementul pentru Relațiile Interetnice în acest an”, a declarat Subsecretarul de Stat DRI, Helge Fleischer. La program participă tineri lideri din Albania, Armenia, Belgia, Croația, Danemarca, Estonia, Italia, Letonia, Malta, Montenegro, Norvegia, Slovacia, Turcia și Marea Britanie, Helge Fleischer fiind singurul politician român invitat sa facă parte din acest grup.

Programul cuprinde întâlniri cu politicieni, reprezentanți ai administrației publice și a societații civile de la nivel federal, statal și local. Sunt prevăzute vizite la instituții guvernamentale și neguvernamentale din Washington D.C., New York, Greensboro/Carolina de Nord, Tucson/Arizona, Seatle/Washington. Toate cheltuielile legate de această vizită sunt suportate de Guvernul SUA. În afara programului, Helge Fleischer se va întâlni cu  Adrian Vierița, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

1 Comentariu
  1. Felicia scrie

    FELICITARI dle Fleicher pentru acest succes.
    Se vede ca munca depusa de dv. de-a lungul anilor isi spune cuvantul si sunt convinsa ca ve-ti avea mari realizari in continuare .
    Sunteti un exemplu demn de urmat de orice politician , asa cum sunteti si un factor de echilibru moral , care da VALOARE ROMANILOR.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...