VIDEO – Festivalul Huet. Urban gata de start. Vezi ce spun organizatorii despre eveniment

0 108

A5 Huet UrbanÎn perioada 7-8 mai va avea loc prima ediţie a Festivalului Huet.Urban, un eveniment care promozează Piaţa Huet, cu însemnătatea sa culturală şi istorică.

Huet.Urban propune o serie de evenimente care se adresează întregii familii: ateliere meşteşugăreşti pentru copii, degustări de mâncăruri tradiţionale, proiecţii de film documentar şi concerte. Festivalul implică în programul său instituţiile, locuitorii şi firmele care funcţionează în această piaţă.

Sâmbătă 7 mai, începând cu ora 17, va avea loc la Cafe Wien forumul „Piața Huet – A trăi, a lucra și a locui în inima orașului”, discuţie moderată de dr. Anca Nițoi, muzeograf în cadrul Muzeului Național Brukenthal. Iniţiativa aparţine Asociației pentru Înfrumusețarea Orașului Sibiu (AIOS).

O altă latură a festivalului vizează premierea locuitorilor care şi-au restaurat imobilele din centrul istoric începând cu anul 2008.  Va fi decernat premiul pentru „Restaurarea Corectă a Clădirilor din Centrul Istoric” în cadrul campaniei „Reabilitarea centrului istoric – Împreună protejăm patrimoniul construit al Sibiului”, campanie desfăşurată în colaborare cu Primăria Sibiu.

În afara premiilor oferite cu ocazia campaniei de reabilitare, festivalul îi premiază şi pe tinerii locuitori ai oraşului. Concursul „Oraşul tău e în mâinile tale” se adresează elevilor sibieni care vor trebui să realizeze desene sau machete pe tema protecţiei patrimoniului. Desenele vor fi tipărite şi expuse în cadrul festivalului. Evenimentul este organizat de Fundaţia Heritas cu sprijinul municipalităţii sibiene.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.
Loading...