Sâmbătă se lansează asociaţia Tură în Natură

0 113

afis tura parc1Tură în Natură este o nouă organizaţie sibiană, ce va promova mişcarea în aer liber şi un stil de viaţă activ şi prietenos mediului înconjurător. Pentru lansarea organizaţiei, vă invităm la O Tură în Parc, sâmbătă 7 mai, în Parcul Sub Arini.

Sâmbătă 7 mai, Asociaţia Tură în Natură Sibiu se lansează prin evenimentul “O Tură în Parc”, care se va desfăşura în Parcul Sub Arini, în zona stadionului Municipal, începând cu ora 12.00.

Prin acest eveniment dorim să promovăm mersul pe bicicletă şi să-i încurajăm pe sibienii de toate vârstele să iasă la o plimbare cu bicicleta pe aleile parcului. Pentru cei care nu au bicicletă dar vor să încerce această formă de mişcare, le vom închiria una gratuit. Am pregătit şi un traseu interactiv unde micii biciclişti care vor trebui să facă faţă obstacolelor amenajate special pentru ei. La final copii vor primi diplome de participare care să ateste măiestria lor în mânuirea bicicletei.

Plimbare pe aleile parcului Sub Arini

La final sibienii, posesori de biciclete, sunt invitaţi să ni se alăture într-o tură pe aleile marcate ale parcului, prin care vom încerca să facem un apel la mai multă toleranţă din partea trecătorilor şi să atragem atenţia asupra rolului pistei roşii din parc. Încercăm astfel să ajungem la un respect reciproc între biciclişti şi pietoni şi să determinăm pe cât mai mulţi să folosească mai des acest mijloc comod şi ecologic de transport. Acţiunea se bazează pe sprijinul a peste zece voluntari care vor interacţiona cu participanţii pe care îi vor invita să completeze un chestionar privind atitudinea şi doleanţele sibienilor în privinţa mersului pe bicicletă. Rezultatele acestui chestionar vor modela acţiunile viitoare ale organizaţiei. „Prin această acţiune încercăm să sensibilizăm opinia publică şi tânăra generaţie pentru folosirea bicicletei în scopuri recreative şi sportive, să încurajăm creşterea numărului de utilizatori ai bicicletei şi lărgirea spectrului ei de utilizare precum şi să-i conştientizăm pe participanţi despre importanţa şi benefiicile activităţii sportive”, spun organizatorii evenimentului.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.