Episcopul vicar al Sibiului, Andrei Făgărăşanul -candidat la scaunul vacant de Arhiepiscop de Alba-Iulia

161

Membrii Sinodului Mitropoliei Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului i-au desemnat, luni, prin vot secret, pe episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, PS Andrei Făgărăşanul, şi episcopul vicar al Arhiepiscopiei Clujului, PS Irineu Bistriţeanul, candidaţi la scaunul vacant de Arhiepiscop de Alba-Iulia.

Sinodul Mitropolitan s-a întrunit în şedinţă specială, la reşedinţa mitropolitană din Cluj-Napoca, sub presedinţia mitropolitului Andrei Andreicuţ, pentru desemnarea candidaţilor pentru scaunul vacant de Arhiepiscop de Alba-Iulia, potrivit unui comunicat transmis, luni, AGERPRES, de Biroul de Presă al Mitropoliei.
Numele celor doi ierarhi desemnaţi de Sinodul Mitropolitan vor fi prezentate membrilor Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei de Alba-Iulia, care se va întruni în şedinţa de consultare cu membrii Sinodului Mitropolitan, marţi, 10 mai, la reşedinţa mitropolitană din Cluj-Napoca.
„În cazul în care se consideră necesar, Adunarea eparhială şi membrii de drept pot cere completarea listei ierarhilor candidaţi, cu încă un ierarh, ales din lista candidaţilor eligibili, întocmită de Cancelaria Sfântului Sinod. Lista finală a candidaţilor va fi înaintată Sfântului Sinod, care se va întruni în şedinţa de lucru, vineri, 19 mai, la reşedinţa Patriarhală din Bucureşti, pentru a-l alege, prin vot secret, pe viitorul Arhiepiscop de Alba Iulia. sursa: AGERPRES

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi