fbpx

VIDEO – Patru tineri francezi au lăsat Parisul, pentru a da cu sapa în Boiţa

0 204

sbDe pe Champs Elysee, la coada vacii. Patru tineri francezi au venit în România să vadă cum se face aici agricultura. Nu s-au sfiit să dea cu sapa, să cureţe grajdurile porcilor sau să pregătească furajele pentru vaci. Este cu totul diferit faţă de ceea ce au învăţat la ei în ţară, mai ales că acolo totul este automatizat.

Cei patru francezi sunt elevi în ultimul an la un liceu agricol din Franţa. Înainte de a absolvi, ei sunt nevoiţi să facă trei săptămâni de practică, aşa că au ales comuna Racoviţa din Sibiu.
Cei patru tineri stau la un fermier din comună şi nu sunt deloc menajaţi. Se trezesc cu noaptea în cap şi fiecare are responsabilităţile lui.
Tinerii sunt încântaţi de ceea ce fac. Vor să se specializeze în domeniul agriculturii, iar când îşi vor termina studiile vor lucra în fermele părinţilor. În Franţa, fermele sunt mult mai mari, aici sunt mai mici şi este şi mai mult de lucru, spun tinerii.
În zilele următoare, tinerii francezi vor vizita şi alte ferme din judeţul Sibiu, dar şi zonele turistice. sursa: Antena 3

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.