Ora de Sibiu
Știri in direct

Muzeul Naţional Brukenthal participă la Noaptea Muzeelor 2011. Vezi programul!

153

Sâmbătă, 14 Mai, Muzeul Naţional Brukenthal oferă intrare liberă între orele între orele 16 şi 24 în următoarele locaţii: Muzeului de Istorie Naturală, Palatului Brukenthal (Galeriile de Artă Europeană şi Galeria de Artă Românească) şi Muzeului de Istorie Casa Altemberger.

Până la orele 16 locaţiile mai sus amintite vor fi închise pentru vizitare. Muzeul de Istorie a Farmaciei, Muzeul de Vânătoare şi Galeria de Artă Contemporană vor funcţiona în program normal de vizitare, orele 10 – 18, intrare cu plată. Pentru cei care nu vor putea vizita muzeul în 14 Mai în data de 18 mai, cu ocazia Zilei Internaţionale a Muzeelor, Muzeul Naţional Brukenthal va avea un program de vizitare gratuită în toate locaţiile, între orele 10 – 17.30.

Programul special de Noaptea Muzeelor

Eroul meu din Natură la Muzeul de Istorie Naturală (coordonator muzeograf Ana-Maria Mesaros). Anul acesta, Muzeul de Istorie Naturală a pregătit pentru publicul larg programul Eroul meu din Natură, cu următoarea desfăşurare:
Ora 16 – Campanie Animal Life de adopţie a câinilor comunitari (curtea muzeului).
Ora 17.30 – Prezentarea proiectului Conservarea acvilei ţipătoare mici în România (ARPM Sibiu, Asociaţia Grupul Milvus şi Societatea Ornitologică Română)
Ora 18 – Prezentare power-point Exemple de urmat: Animal Life
Ora 19 – Prezentare power-point Pedagogia muzeală în Muzeul Naţional Brukenthal
Ora 20 – Prezentare power-point Exemple de urmat: CTM Amicii Munţilor Sibiu
Ora 21 – Prezentarea proiectului educativ Eroul meu din Natură care a debutat în luna martie şi s-a finalizat în luna aprilie, bucurându-se de un număr peste 1000 de elevi participanţi.
Ora 22 – Natura prin ochii camerei de filmat – prezentări de filme documentare.

Colaborare la Timișoara

Participarea Muzeului Naţional Brukenthal la programul pentru Noaptea Muzeelor al Muzeului de Artă din Timişoara: expoziţia Naturi statice germane şi austriece din colecţia Muzeului Naţional Brukenthal, Sibiu (curator muzeograf dr. Valentin Mureşan). Deschis relaţiilor cu alte muzee din ţară şi străinătate, Muzeul Naţional Brukenthal inaugurează o colaborare de durată cu Muzeul de Artă din Timişoara, cu o primă expoziţie dedicată naturii statice germane şi austriece. Expoziţia ce se va deschide curând, cuprinde câteva importante şi expresive tablouri ale genului, lucrări ce aparţin unor pictori ce aderă la diferite tendinţe artistice, unii fiind mai apropiaţi de maniera flamandă şi olandeză de abordare a genului naturii statice, alţii fiind influenţaţi de tendinţele decorativismului accentuat, caracteristice Barocului, care în Europa Centrală se manifestă mai deplin în sec. XVIII.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 Comentariu
  1. Radu spune

    Super! Trebuie sa ajung si eu la Muzeului de Istorie Naturală!

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...