ULBS-ul donează un ecograf de 500.000 de lei Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu

0 120

ecografMiercuri la ora 12.00, la Spitalul Judeţean Sibiu,, are loc evenimentul de inaugurare a noului ecograf Doppler color donat de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Donaţia făcută de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este o dovadă a strânsei colaborări dintre instituţia de învăţământ superior şi spitalele sibiene. Noul ecograf va funcţiona la Clinica Radiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi va deservi întreaga comunitate sibiană. Totodată, aparatul va servi la pregătirea medicilor care doresc să obţină atestatul în ecografie şi la alte activităţi de cercetare, beneficiarul ultim fiind tot pacientul care va primi îngrijiri de calitate, făcute de profesionişti pe baza unor diagnostice exacte şi a unor tratamente de ultimă oră.

Ecograf de ultimă generaţie

Investiţia de aproximativ 500 de mii de lei a fost făcută de Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în cadrul proiectului „Integrarea cercetării româneşti în contextul cercetării europene – burse doctorale”, proiect finanţat prin Fondul Social European, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resuselor Umane.Aparatul achiziţionat include, pe lângă funcţiile de bază ale unui ecograf, o serie de module de lucru printre care un modul de achiziţie 3D a imaginii ţesuturilor şi unul de achiziţie 4D cu traductor dedicat, un modul special de analiza părţilor moi şi a structurilor grase, un modul de achiziţie 3D a imaginii specializat pentru regiunea mamară, un sistem de analiză a ţesutului hepatic şi altele. Toate aceste funcţii cresc capacitatea de diagnosticare a pacienţilor în cadrul spitalului sibian, prin posibilitatea unor investigaţii ale maselor tumorale din sân, şi stabilirea caracterului malign sau benign al acestora, a stabilirii gradului de fibroză hepatică ş.a.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.