Vlas către păgubiţii FNI din Sibiu: Sorin Vîntu a luat banii, nu eu. La el sunt 3000 de miliarde de lei

169

ioana maria vlas bogdan maranIoana Maria Vlas le-a spus, miercuri, păgubiţilor FNI din judeţul Sibiu, la primul termen al procesului de la Tribunalul Sibiu în care este judecată, că nu ea a luat banii, ci Sorin Ovidiu Vîntu, afirmând că la acesta sunt „3.000 de miliarde de lei”.

Procesul în care Ioana Maria Vlas, fostul preşedinte al SOV Invest, a fost trimisă în judecată alături de alte opt persoane, pentru păgubirea investitorilor FNI din judeţul Sibiu, era programat să înceapă, miercuri, la ora 10.00, dar din cauza numărului mare de persoane care ar fi trebuit să fie înregistrate – peste 5.300 – a fost amânat pentru ora 13.00, în tot acest timp şapte grefieri înregistrând plângerile sibienilor sosiţi să se constituie părţi civile în proces.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Sibiu, judecătorul Carmen Giorgică, la primul termen în procesul în care este judecată Ioana Maria Vlas au fost citate 5.357 de persoane din judeţul Sibiu care au avut bani la FNI şi au depus plângeri împotriva conducerii acestui fond de investiţii.

Păgubiţii FNI au asaltat-o cu întrebări pe Ioana Maria Vlas, care s-a prezentat la primul termen. Principala întrebare adresată de mulţi dintre cei prezenţi în sala de judecată a fost: „Unde sunt banii?”.

Ioana Maria Vlas le-a răspuns tuturor, în repetate rânduri, că banii nu sunt la ea, ci la Sorin Ovidiu Vîntu.

Eu am pledat vinovată. Aţi uitat asta? Eu am făcut puşcărie şase ani şi jumătate. Nu eu am luat banii. Eu nu am niciun ban. Întrebaţi-l pe domnul Vîntu despre ei. La el sunt 3000 de miliarde de lei„, le-a spus Ioana Maria Vlas păgubiţilor de la Sibiu.

Vlas a afirmat ea este „vinovatul de serviciu” în acest dosar şi „carnea de tun” şi a spus că nu poate fi judecată de două ori pentru această faptă.

Eu am fost judecată şi condamnată o dată şi nu văd de ce sunt judecată a doua oară. Nu e normal! Timp de opt ani, cincii mii de plângeri (cele ale păgubiţilor din judeţul Sibiu – n.r.) au fost ţinute într-un sertar. Întrebaţi-i de ce, pe cei care le-au ţinut. Vreau să vă spun că eu sunt pe post de carne de tun. Eu sunt vinovatul de serviciu. Eu am pledat vinovat şi pledez în continuare vinovat. Unde e problema? Domnul Vîntu este absolut nevinovat! Deocamdată! Domnul Vîntu a luat banii, nu eu!”, a declarat, presei, în sala de judecată, Ioana Maria Vlas.

În urma înregistrării plângerilor păgubiţilor prezenţi, miercuri, la Tribunalul Sibiu, magistraţii au constatat că nu s-au prezentat toţi cei citaţi la acest termen de judecată, astfel că procesul a fost amânat, următoarea înfăţişare fiind stabilită pentru 18 mai.

Ioana Maria Vlas, fostul preşedinte al SOV Invest, a fost trimisă în judecată, în martie 2011, alături de alte opt persoane, de către Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru păgubirea a peste 5.300 de foşti investitori la Fondul Naţional de Investiţii (FNI).

Alături de aceasta, procurorii anticorupţie de la Serviciul Teritorial Alba i-au deferit justiţiei şi pe Marian Petrescu, preşedinte-director general al SOV Invest şi Mihaela Sima, director economic al societăţii.

Cei trei, în cazul cărora procurorii notează că au antecedente penale, sunt acuzaţi de înşelăciune în formă continuată la adresa a 5.363 de părţi vătămate. sursa: Mediafax

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.