Ion Besoiu a fost internat de urgenţă la Spitalul Floreasca din Capitală

0 86

ion besoiu andreea balaureaActorul Ion Besoiu a fost internat de urgenţă, miercuri seară, la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce i s-a făcut rău în timpul unor repetiţii la spectacolul „Din însemnările unui necunoscut”, la Teatrul Bulandra, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Darie, directorul instituţiei.

Regizorul Alexandru Darie a spus că nu este nimic grav, actorul având, „probabil, o lipotimie”. Totodată, acesta a spus că Besoiu a fost internat pentru a i se face o serie de analize medicale.

Darie a mai spus că spectacolul la care lucrează în prezent, „Din însemnările unui necunoscut”, va avea premiera pe 20 mai.

Ion Besoiu, în vârstă de 80 de ani, este unul dintre cei mai talentaţi şi cunoscuţi actori ai scenei şi filmului românesc, care a devenit celebru odată cu rolul din filmul „Toate pânzele sus”, de Mircea Mureşan. Timp de 16 ani, a jucat pe scena Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu, după care s-a mutat la Bucureşti, unde a jucat la Teatrul Bulandra şi a fost, ulterior, timp de 12 ani, directorul acestui teatru.

Şi activitatea cinematografică a lui Ion Besoiu este impresionantă, printre filmele în care a jucat numărându-se „Furtuna”, „Neamul Şoimăreştilor”, „Haiducii”, „Răscoala”, „Mihai Viteazul”, „Ciprian Porumbescu”, „Păcală”, „Ion, blestemul pământului, blestemul iubirii”, „Ultima noapte de dragoste” şi „Lumini şi umbre”.

În anul 2001, Ion Besoiu a fost declarat cetăţean de onoare al oraşului Sibiu, în care s-a născut.

Ion Besoiu a primit mai multe distincţii, printre care şi premiul Uniunii Teatrale din România (UNITER) pentru întreaga carieră, în 2008, dar şi premiul Gopo pentru întreaga carieră, anul acesta.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.