fbpx

Ziua Europeană pentru Depistarea Melanomului se ţine şi la Sibiu

128

yiuaCompartimentul Clinic Dermato-Venerologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, coordonat de Conf.Univ. Dr. Maria Rotaru,  participă şi în acest an la acţiunea naţională intitulată Ziua Europeană pentru Depistarea Melanomului (EuroMelanoma Day).

Campania, ajunsă în Romania la cea de-a şasea ediţie, se va derula în data de 18 mai şi are drept scop prevenirea si depistarea precoce a leziunilor pigmentare maligne si premaligne cutanate.

„Acţiunea este una de sensibilizare a populaţiei cu privire la importanţa diagnosticării precoce a cancerului de piele şi în special a melanomului. În ultimii ani,  la nivel european, numarul cazurilor depistate cu melanom a ajuns la cifra îngrijoratoare de 50 de mii, fapt ce a determinat forurile competente, Academia Europeană de Dermatologie, la care este afiliată şi Societatea Română de Dermatologie, să organizeze acest screening la nivelul populaţiei. In ultimii patru ani, la nivelul Judeţului Sibiu au fost luate în evidenţă peste 400 de cazuri de cancere cutanate, din care aproximativ 100 au fost melanoame”, a declarat coordonatorul Compartimentului Clinic Dermato-Venerologie, Conf.Univ.Dr. Maria Rotaru. Consultaţiile profilactice se vor acorda în ziua de 18 mai, între orele 9.00 – 14.00, în cadrul Ambulatoriul de Dermatologie, precum şi în Clinica de Dermatologie, numai pe baza de programare telefonică la Fişierul din Ambulatoriul de Specialitate ( Policlinică), nr tel 0269/215050, interior 375. Euro Melanoma Day  se desfăşoară în Europa încă din anul 1999, iar în România se organizează începând cu anul 2004.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.