Mai Fest se ţine sâmbătă în Pădurea Dumbrava cu o petrecere câmpenească

0 133

mai festParada porturilor populare ce are loc sâmbătă de la ora 9.30, muzica de fanfară şi dansurile populare săseşti recomandă MaiFest-ul ca pe una dintre cele mai complexe manifestări culturale ale elevilor din şcolile şi liceele cu predare în limba germană din Sibiu, aducând pe scena din Pădurea Dumbrava, cântece şi dansuri pentru copii.

Printre manifestările care au menirea să contribuie la menţinerea identităţii germanilor din România se numără diferitele serbări, iar una dintre ele este serbarea câmpenească „MaiFest” organizată şi la Sibiu. Aceste acţiuni la nivel local s-au încetăţenit abia după 1990, în urma scăderii numerice a populaţiei germane din ţara noastră. Cele mai multe au loc anual. O asemenea manifestare are de fiecare dată un program variat, conţinând nu doar spectacole oferite de formaţii artistice, ci şi expoziţii cu diverse tematici.  La o asemenea serbare câmpenească, programul artistic este compus şi din slujbe religioase, dansuri populare săseşti, paradă a porturilor populare, fanfare şi grupuri vocale.La acest eveniment cultural, „MaiFest”, participă ansamblurile şcolilor cu predare în limba germană şi grupe de dans modern. Programul cultural cuprinde poezii, cântece dedicate primăverii, dar şi dansuri populare germane.La cea de-a XXI – a ediţie (14 mai 2011) a serbării tradiţionale „MaiFest” vor fi invitate să participe diferite ansambluri de dans popular săsesc, iar pe durata întregii serbări vor avea loc şi o serie de competiţii sportive. Scopul acestei manifestări culturale a rămas acelaşi care a fost de la începutul acestui obicei şi anume, serbarea primăverii în mijlocul naturii, cu o contribuţie activă a tinerilor aparţinând comunităţii germane din Sibiu.

Astfel totul începe de la 9.30 cu Parada porturilor populare pe traseul C.N. „Samuel v. Brukenthal”, Podul Minciunilor, Piaţa Mică şi Piaţa Mare, N. Bălcescu, Cetăţii, parcarea Sălii – „Thalia” şi MaiFest ora 11:00 în Pădurea Dumbrava

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.