Un sibian a murit înecat în Irlanda în timp ce se afla la pescuit

97

Un sibian pe nume Mircea Ungar a murit înecat, weekend-ul trecut, în timpul unei partide de pescuit pe un lac din apropiere de Tourmakeady, după ce barca în care se afla alături de alţi doi bărbaţi a fost lovită brusc de o rafală de vânt şi răsturnată, relatează publicaţia irlandeză Western People.

Presa locală românească afirmă că bărbatul era din Sibiu, avea 55 de ani şi era informatician. Împreună cu alţi doi prieteni, el pescuia pe lacul Lough Mask, când o rafală de vânt a răsturnat barca în care se aflau, aruncându-i în apă. Cei doi parteneri au reuşit să înoate până la mal, însă Mircea Ungar nu a supravieţuit, deşi a fost scos rapid la mal şi supus unor manevre de resuscitare. Trupul românului a fost apoi dus, pentru o autopsie, la spitalul din Mayo, Castlebar. Autorităţile din Castlebar urmează să declanşeze o anchetă pentru a stabili exact circumstanţele morţii românului.
Evenimentul a lansat însă în Irlanda o dezbatere aprinsă pe tema folosirii vestei de salvare de către pescarii aflaţi în bărci, autorităţile făcând un nou apel la siguranţă şi subliniind faptul că acestea „salvează vieţi”. sursa: gandul.info

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi