ad4 8035

ad4 8035Reprezentanţii Azerbaidjanului, Ell & Nikki, au câştigat finala concursului Eurovision din acest an, care a avut loc la Dusseldorf Arena, Germania, cu melodia „Running Scared”. Trupa Hotel FM, reprezentanta României, s-a clasat pe locul al 17-lea, cu 77 de puncte. Ediţia de anul viitor a concursului Eurovision se va desfăşura în Azerbaidjan.

Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Raphael Gualazzi din Italia, cu 189 de puncte, şi Eric Saade din Suedia, cu 185 de puncte.

Reprezentanţii României (Gabriel Băruţa, David Bryan şi Alex Szuz), care au participat la Eurovision cu piesa „Change”, au obţinut un total de 77 de puncte, din care punctajul maxim de 12 puncte a fost acordat de Italia şi Republica Moldova, 10 puncte – Belgia şi 8 puncte – Spania.

Punctele pe care România le-a primit: Bulgaria – 6 puncte, Olanda – 4 puncte, Italia – 12 puncte, Danemarca – 4 puncte, Austria – 1 punct, Azerbaijan – 6 puncte, Turcia – 5 puncte, Ungaria – 1 punct, Irlanda – 1 punct, Spania – 8 puncte, Israel – 6 puncte, Estonia – 1 punct, Moldova – 12 puncte, Belgia – 10 puncte.

La rândul său, România a acordat 12 puncte reprezentanţilor Republicii Moldova, 10 puncte celor din Azerbaidjan şi 8 puncte reprezentanţilor Greciei.

Anul trecut, România a fost reprezentată în competiţie de Paula Seling şi Ovi, care au participat cu piesa „Playing With Fire”, ce s-a clasat pe locul al treilea în concurs.

Trupa Zdob şi Zdub, care a participat în finala Eurovision de anul acesta cu melodia „So Lucky”, a obţinut un total de 97 de puncte, din care punctajul maxim de 12 puncte a fost acordat de România, iar câte 8 puncte au fost date de către Italia, Marea Britanie şi Irlanda.

La rândul său, Republica Moldova a acordat 12 puncte reprezentanţilor României, 10 puncte celor din Azerbaidjan şi 8 puncte reprezentanţilor Ucrainei.

Ca şi la ediţiile precedente, multe dintre ţări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici sau pe considerente politice.

În decizia finală au contat în proporţie de 50% votul telespectatorilor şi 50% votul unui juriu de specialitate. Pentru România notele au fost anunţate de Malvina Cservenschi.

Piesele de pe primele trei locuri:

Locul I – Azerbaidjan

Locul II – Italia

Locul III – Suedia

Un număr de 43 de ţări au fost înscrise la cea de-a 56-a ediţie a acestui concurs, organizat în Germania, după ce Lena Mayer-Landrut a câştigat competiţia de anul trecut, cu piesa „Satellite”.

În finala de sâmbătă au participat 25 de ţări: Finlanda, Bosnia-Herţegovina, Danemarca, Lituania, Ungaria, Irlanda, Suedia, Estonia, Grecia, Rusia, Franţa, Italia, Elveţia, Marea Britanie, Moldova (Zdob şi Zdub – „So Lucky”), Germania, România (Hotel FM – „Change”), Austria, Azerbaidjan, Slovenia, Islanda, Spania, Ucraina, Serbia şi Georgia. sursa: Mediafax

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Oare mai este vreun lucru pozitiv sau domeniu la care sa fim pe primul loc ?
    Din pacate nu.
    Suntem fruntasi doar la coruptie, avorturi, alcoolism, numarul de accidente pe drumuri publice…