Ora de Sibiu
Știri in direct

Proiect de 11 milioane de lei pentru dascăli, dezbătut azi la Sibiu

77

În data de 16 mai 2011, aproximativ 100 de dascăli din Sibiu vor fi informați în legătură cu avantajele de a se implica în proiectul „ReForm Transilvania”, prin care ei vor avea ocazia să devină Formatori pentru adulții din domeniile tehnic și vocațional. Întâlnirea se va desfăşura începând cu ora 14, la sediul Inspectoratului Școlar Județean din Sibiu.

Profesorii din Sibiu se pot certifica, gratuit, să înveţe nu doar copii ci şi adulţi pe profilurile tehnic și vocațional, prin proiectul ReForm Transilvania, finanţat prin POS DRU.

Opt judeţe din Transilvania (regiunile Centru și Nord-Vest) lucrează împreună pentru a-şi pregăti profesorii  să predea în sistemul de formare a adulţilor, într-un proiect POS DRU intitulat „ReForm Transilvania”. Circa 1.300 de cadre didactice vor fi implicate în proiect şi vor primi certificate sau vor urma cursuri de calificare pentru a deveni FORMATORI.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, în parteneriat cu inspectoratele din judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş, cu Casa Corpului Didactic din Sibiu şi cu IRCETT desfăşoară „ReForm Transilvania”, un proiect în valoare de peste 11 milioane de ron.

Proiectul se adresează cadrelor didactice din unităţile de învăţământ tehnic şi vocaţional din regiunile Nord-Vest şi Centru (Macroregiunea 1 Transilvania). ReForm Transilvania îşi propune să contribuie la creşterea calităţii şi adaptabilităţii ofertei de formare profesională continuă, în raport cu cerinţele mediului de afaceri din Macroregiune.

Se porneşte de la principiul de bază că învăţarea continuă reprezintă cadrul general pentru restructurarea şi dezvoltarea sistemelor educaţionale şi a celor de formare profesională. Astfel, se pot asigura competenţele cheie pe tot parcursul vieţii şi coerenţa între sistemele de educaţie şi cele de formare (fie că aceasta este formală, informală sau non-formală).

Proiectul „ReForm Transilvania” este finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, a fost demarat în noiembrue 2010 şi are o perioadă de implementare de 36 de luni. În total, din grupul ţintă fac parte 1450 de persoane care lucrează în învăţământ în peste 80 de unităţi şcolare din cele opt judeţe transilvănene implicate.

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...