VIDEO – Sibienii s-au îngrămădit să își ia tensiunea și să testeze glicemia la Real

135

Scopul acestor campanii și acţiuni este de a promova practicile comportamentale sănătoase, preventive în rândul populaţiei.

Hipertensiunea arterială (HT) şi obezitatea se numără printre cei mai importanţi factori de risc în apariţia bolilor cardiovasculare (BCV). De aceea, OMS a decis marcarea lor cu ocazia unor zile aniversare, şi anume: 17 mai – Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale (ZMLTA) şi cea de-a treia sâmbătă a lunii mai (care acum este în 21)  – Ziua Europeană împotriva Obezităţii (ZEIO). De asemenea, în 4 mai s-a celebrat Ziua Naţională a Inimii (iniţiată la Sibiu, în urmă cu 18 ani şi a cărei temă, în acest an, a fost promovarea activităţii fizice şi mişcării), iar pe 31 mai va fi marcată, deja consacrata, Zi Mondială fără Tutun (fumatul constituind, la rândul său, unul dintre cei mai redutabili factori de risc pentru BCV).

În acest context, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, în colaborare cu Asociaţia Studenţilor în Medicină Hipocrates Sibiu va desfăşura în perioada 17 – 31.05.2011 activităţi de informare – educare şi comunicare, legate de toate aceste teme, constând în: afişarea de postere, distribuire de ghiduri de specialitate şi pliante, activităţi diverse (discuţii interactive, lecţii teoretice, demonstraţii practice) la clasele de elevi, precum şi două acţiuni stradale, astfel:

-marţi 17 mai, în Parcul Astra, zona sediului DSP, orele 10.00-14.00, se va instala un cort/stand unde se vor face determinări gratuite privind: tensiunea arterială, glicemia şi greutatea corporală; se va calcula indicele de masă corporală (IMC) şi se vor distribui materiale de informare-educare şi promoţionale.

-marţi 31 mai, acelaşi loc şi interval orar, aceleaşi activităţi şi măsurători, cu excepţia glicemiei. Se va determina, în schimb, având în vedere că este Ziua fără Tutun, concentraţia de monoxid de carbon în aerul expirat, în special la fumători.

În caz de vreme nefavorabilă (ploaie de durată sau vijelie), activitatea se va muta în incinta hipermarketului Real.

Scopul acestor campanii/acţiuni este de a promova practicile comportamentale sănătoase, preventive în rândul populaţiei.

 

UPDATE

Marți dimineață zeci de oameni au stat la coadă să își ia tensiunea și glicemia. Acțiunea a avut loc la Real, din cauza vremii nefavorabile.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi