Primăria demarează o serie de lucrări la şcoli în vacanţa de vară. Vezi unde!

116

La începutul fiecărei vacanţe de vară, în majoritatea şcolilor din oraş încep lucrările de reparaţie şi întreţinere.

În perioada celor trei luni de vacanţă a elevilor, municipalitatea, prin intermediul Serviciului Public de Administrare a Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar de Stat, poate lucra într-un ritm mai alert în vederea reabilitării şi modernizării unităţilor incluse pe lista de investiţii pentru anul curent. În vacanţa de vară sunt prevăzute lucrările de proiectare şi execuţie pentru amenajarea Colegiului Tehnic Textil în vederea extinderii Grădiniţei nr 28. La Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr este prevăzută proiectarea şi execuţia  lucrărilor de amenajare a unui laborator de chimie.

Tot în această perioadă va fi înlocuit sistemul de încălzire pe sobe cu unul pe centrală la Şcoala nr.2 şi la Gradiniţa nr. 16. La şcoala nr 21 cât şi la grădiniţa nr. 43 vor fi înlocuite instalaţiile electrice. Pentru aceste lucrări au fost deja demarate procedurile necesare contractării.

Lucrări se vor executa şi la Şcoala nr 1, unde vor fi reabilitate instalaţiile sanitare, iar la Grădiniţa nr.33 va fi reamenajată cantina. La Grădiniţa nr. 5 şi la Grădiniţa „Fraţii Grimm” va fi montată câte o maşină de gătit.

Lucrări de reabilitare vor avea loc şi la Şcoala „Regina Maria”, unde procedura este deja în derulare, iar la Şcoala „Radu Selejan” vor demara lucrări la instalaţiile de apă caldă menajeră.

Valoarea lucrărilor de mai sus este de 783.000 lei, fonduri ce provin din bugetul local.

În paralel cu finalizarea acestor lucrări se vor achiziţiona şi dotări independente precum: echipamente de bucătărie în grădiniţe, mobilier pentru Grădiniţa nr. 22, mobilier pentru laboratorul de chimie la Colegiul Naţional Gheorghe Lazăr şi o centrală termică pentru Şcoala nr. 2 şi Grădiniţa nr.16. Valoarea acestor achiziţii este aproximativ 280.000 lei.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi