rectoratul ulbs

rectoratul ulbsCadru didactic la Facultatea de Istorie şi Patrimoniu a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, profesorul Bogdan Marţian Pascu a decedat joi după amiază.

Iată comunicatul dat de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu:

„Cu sufletele profund îndurerate vă facem cunoscută plecarea dintre noi a dascălului, scenografului şi graficianului Bogdan Marţian Pascu.Cadru didactic la Facultatea de Istorie şi Patrimoniu a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, scenograf la Teatrul „V.I.Popa” Bârlad, la Teatrul „Valea Jiului” din Petroşani şi la Teatrul „Radu Stanca” Sibiu, director artistic la Casa de presă şi editură „Transpres” Sibiu, cu un portofoliu numeros de grafică şi ilustraţie de carte şi revistă, Marţian Bogdan Pascu şi-a dedicat întreaga viaţă artei.

În mai 1995, când universitatea sibiană primea numele ilustrului scriitor şi filosof Lucian Blaga, a donat Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu lucrările din expoziţia „Germinaţii”, lucrări care se regăsesc astăzi în Sala Senatului de la parterul sediului rectoratului.

Va rămâne în memoria noastră ca un profesor dedicat, cu o personalitate remarcabilă, autor al unei opere înalt preţuită în mediile artistice.

Transmitem sincere condoleanţe familiei îndurerate, şi fie ca Dumnezeu să aşeze sufletul său în rândurile celor drepţi.”

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu