chris birch foto predrag vuckovic

chris birch foto predrag vuckovicCu mai puțin de două luni înaintea startului ediției din 2011, peste 200 de rideri din 30 de țări s-au înscris în cel mai dificil raliu hard enduro din lume.

Anul acesta, Red Bull Romaniacs va debuta pe 16 iulie la Sibiu cu tradiționalul Prolog din centrul orașului, urmând ca finișul competiției să fie consemnat, în Piața Mică din Sibiu, pe 20 iulie. Popularitatea la nivel global a celui mai dificil raliu hard enduro din lume este încontinuă creștere, iar acest lucru nu se vede doar în numărul mare de concurenți înscriși până pe 20 mai ci și din numărul țărilor în care se difuzează imagini de la Red Bull Romaniacs. Ediția din 2010 a fost ilustrată la nivel global în peste 1377 ore de transmisie tv, iar numărul țărilor care au preluat competiția a fost de 211. Cu alte cuvinte, ediția cu numărul șapte a hard enduro-ului din Carpați a ajuns atât în Europa cât și în America, America Latină, Asia, Africa, Australia și Noua Zeelandă.
Trasee noi
În 2011, organizatorii competiției coordonați de Martin Freinademetz, multiplu campion mondial de snowboard care în 2004 a îndrăznit să pună bazele acestui hard enduro, au pregătit trasee pe care nu s-a mai mers până acum. Aceste zone noi incluse în rutele Red Bull Romaniacs se datorează și inițiativei de a ajunge pe 19 iulie la Orăștie. Și în acest an concurenții vor avea în medie, în funcție de clasă (Pro,Trial, Extrem Single, Extrem Team, Hobby Single,Hobby Team)  între 100 și 200 de km de traseu în zilele din munți.
Debut pe 15 iulie pe Coposu
Competiția va debuta pe 15 iulie cu verificările administrative și tehnice. Pe 16 iulie se dă startul oficial în raliu cu sesiunea de calificări pentru Prolog , programată începând cu ora 09.00. La ora 14.00 pe B-dul Coposu din centrul Sibiului vor răsuna motocicletele riderilor calificați pentru Prolog. De la fiecare clasă pentru Prolog se califică primii 16 piloți, iar timpul obținut este luat în calcul pentru stabilirea ordinii de start de duminică 17 iulie.
Finish pe podul Minciunilor
Ca și anul trecut, în 2011 se va merge prin Munții Cindrel, Făgăraș, Lotrioara , iar prima zi de hard enduro este duminică,  17 iulie, când se va ajunge în Cindrel. Spectatorii au câteva puncte extrem de interesante unde pot vedea de ce se spune că dacă ai ajuns la finișul Red Bull Romaniacs, mai ales la clasa Pro ți-ai depășit limitele.  Pe 18 iulie se va merge în Făgăraș, iar marți se va părăsi zona Sibiului pentru a ajunge la Orăștie.Așa cum a început, raliul hard enduro se va încheia în oraș doar că de această dată se va merge în centrul istoric al Sibiului. În Piața Mică, la Podul Mincinoșilor vor ajunge cei care au rezistat la sutele de kilometri de hard enduro. Finișul raliului este programat în jurul orei 14.00.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu