Ora de Sibiu
Știri in direct

Proiect de 3,5 milioane de euro pentru Podişul Hârtibaciului-Târnava Mare

127

Un nou proiect finanţat de POS Mediu, ce asigură conservarea naturii şi dezvoltarea comunităţilor locale din cea mai mare arie protejată din Transilvania, s-a lansat oficial la Sighişoara. Timp de patru ani, pe o suprafaţă de peste 260.000 ha din Podişul Hârtibaciului-Târnava Mare, acţiunile vor urmări crearea unui model de administrare a unui sit Natura 2000, care are la bază implicarea intensă a comunităţilor locale.

WWF, în parteneriat cu Fundaţia ADEPT, Fundaţia Mihai Eminescu Trust, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Sibiu Regiunea 7 Centru și Asociaţia Ecotur Sibiu, implementează activităţi în 44 de comunităţi din trei judeţe, Braşov, Mureş şi Sibiu. Cu cele aproximativ 3,5 milioane de euro se realizează studii de specialitate, inventarieri de specii şi habitate, studii de ecoturism, activităţi pentru copii, publicaţii relevante şi numeroase întâlniri cu factorii de decizie şi reprezentanţii comunităţilor din zonă. „Putem păstra natura doar cu sprijinul oamenilor. Prezentăm o variantă model de implicare a comunităţilor în protejarea naturii. Alături de specialişti, vor găsi oportunităţi de dezvoltare durabilă a zonei, prin păstrarea şi promovarea specificului socio-cultural şi natural”, declară Florentina Florescu, managerul proiectului. „Ne vom concentra pe o comunicare deschisă cu toţi cei ce trăiesc în aceste locuri minunate. Venim în această arie protejată nouă şi trebuie să ajungem la sfârşitul celor 4 ani să avem un plan de management acceptat de comunităţi şi pentru beneficiul lor”, a adăugat Florentina Florescu.

Banii pentru măsurile compensatorii pentru proprietarii de teren inclus în situri Natura 2000 se pot obţine numai după ce există un plan de management aprobat. Din acest motiv proiectul este foarte important pentru toţi locuitorii şi autorităţi, iar colaborarea cu ei este esenţială.

Zona proiectului include următoarele situri Natura 2000: Podişul Hârtibaciului, Sighişoara Târnava Mare, Pădurea de stejar şi gorun de la Dosul Fanatului, Pădurea de stejar şi gorun de pe Dealu Purcăretul, Oltul Mijlociu-Cibin-Hârtibaciu, Stejarii seculari Breite.

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...