inginerie

inginerieCea mai veche facultate din cadrul Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu împlinește anul acesta 35 de ani de la înființare. Cu ocazia acestei aniversări, Facultatea de Inginerie din Sibiu pregătește o serie întreagă de evenimente care să marcheze evoluția polului cel mai important al Universității sibiene în domeniul cercetării științifice.

Primii absolvenți ai Facultății – care acum 35 de ani purta numele de Facultatea de Tehnologia Construcţiilor de Maşini – se vor întâlni cu primii decani ai instituției de învățământ superior, managerii celor mai importante companii din Sibiu – companii partenere ale Facultății – vor susține o serie de workshop-uri, iar sesiunile științifice se vor îmbina cu spectacole de teatru. Acestea sunt doar o parte din evenimentele pregătite pentru Zilele Facultății de Inginerie, organizate între 30 mai și 4 iunie 2011, la Sibiu.Seria evenimentelor din cadrul Zilelor Facultății de Inginerie din Sibiu va fi deschisă de o adunare festivă, la care sunt așteptați să participe toți decanii care au condus destinele instituției de învățământ superior din 1976 și până în prezent. Alături de întregul colectiv academic al Facultății, vor fi și managerii unor companii precum Continental, Takata, Compa, BCR sau BRD. Adunarea festivă este programată să înceapă la ora 12.00, în ziua de 30 mai 2011, locul de desfășurare fiind Aula Magna a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu. 16 decani ai facultăților de inginerie din întreaga țară sunt așteptați între 2 și 5 iunie la Conferința internațională Manufacturing Science and Education, eveniment organizat o dată la doi ani de Facultatea de Inginerie din Sibiu. Merită remarcat și emoționantul moment pregătit pentru 3 iunie, când de la ora 12.00 va avea loc cursul festiv din cadrul Festivității de absolvire a studenților din anul IV. La acest eveniment sunt așteptați și ingineri și subingineri din cadrul primei generații de absolvenți ai Facultății.

Evenimente interesante

Celui care dă numele acestei instituţii, Hermann Oberth, inventatorul rachetelor cosmice, îi este dedicat un workshop în ziua de 2 iunie, de la ora 11.00, în Sala Senatului. Anul acesta se împlinesc zece ani de când Facultatea de Inginerie de la Sibiu a preluat numele savantului născut la Mediaş.În programul laborios al Zilelor Facultăţii intră şi o serie de evenimente culturale: expoziţii de fotografie, pictură sau sculptură, semnate de studenţii Facultăţii. În plus, toate spectacolele de stradă din cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu – care se desfăşoară în această perioadă – pornesc anul acesta din curtea interioară a Facultăţii de Inginerie de la Sibiu. Printre aceste spectacole merită amintite „Gangster and Moll” (luni, 30 mai, de la ora 18.30), „The Wizzers” (marţi, 31 mai, de la ora 16.00) sau „Acapelland” (vineri, 3 iunie, de la ora 17.00), acest din urmă spectacol urmând să se desfăşoare timp de 30 de minute pe scena amenajată la Facultatea de Inginerie.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns