Ora de Sibiu
Știri in direct

Zeci de personalități la Zilele Facultății de Inginerie ”Hermann Oberth” de la Sibiu

90

Directorii celor mai mari companii din Sibiu, șefii administrației locale și decanii a 16 facultăți de inginerie din România participă, zilele acestea, la evenimentele dedicate celor 35 de ani pe care îi împlinește, anul acesta, Facultatea de Inginerie ”Hermann Oberth” de la Sibiu.

Festivitățile au fost deschise de prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, decanul Facultății de Inginerie. ”Sunt foarte emoționat și pentru faptul că am fost student al acestei facultăți, iar mai apoi cadru didactic”, a spus Bondrea, în fața invitaților Zilelor Facultății.

Printre invitații prezenți s-a numărat prof. univ. dr. ing. Ioan Oprean, primarul Sibiului, Klaus Johannis, președintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, prefectul Sibiului, Horațiu Răcuciu, dar și managerii unora dintre cele mai mari companii din Sibiu, de la Ambient, Continental sau Takata, la Romgaz sau Compa.

Concursuri de hard, soft, teatru și vernisaje

Zilele Facultății de Inginerie din Sibiu includ câteva zeci de evenimente programate între 30 mai și 5 iunie. Sunt programate atât concursuri de hardware, software sau ”mechanical design”, cât și o serie de conferințe și workshop-uri, în cadrul cărora studenții vor avea ocazia să discute cu manageri de companii din Sibiu. În plus, Zilele Facultății de Inginerie, inaugurate azi, vor ”produce” o serie întreagă de expoziții de fotografie, pictură și sculptură, în jurul scenei cu 1.000 de scaune pe care vor avea loc nu mai puțin de cinci spectacole de teatru. Ioan Bondrea a invitat la Sibiu, printre alții, 16 decani ai facultăților de inginerie din țară, pentru a lua parte la Conferința internațională ”Manufacturing Science and Education”, sesiune de dezbateri științifice la care sunt înscrise peste 250 de lucrări specifice domeniului.

Trei din patru absolvenți se angajează la Sibiu

74% din absolvenții Facultății de Inginerie de la Sibiu de anul trecut au fost angajați de către companiile din Sibiu, spune decanul facultății sibiene. ”Pentru acest an, companiile partenere ale Facultății au anunțat deja că mai vor să angajeze alți 150 de absolvenți. Cei 35 de ani pe care îi împlinim înseamnă maturitate și experiență”, concluzionează Ioan Bondrea, decanul Facultății de Inginerie din Sibiu. Una din cele mai mari companii partenere ale facultății este Continental Automotive Sibiu. ”Lucrăm împreună cu «Hermann Oberth» din Sibiu de opt ani, iar acum am ajuns ca din cei 700 de ingineri care lucrează la noi, mai bine de jumătate să provină de la această Facultate”, spune Lăcrămioara Dărăban, manager de resurse umane în cadrul Continental Sibiu. Ea susține că dezvoltarea companiei de la Sibiu se va baza pe generațiile de absolvenți ale Facultății ”Hermann Oberth”.

Primii ingineri de la Sibiu, așteptați la cursul festiv de anul acesta

În cadrul Zilelor Facultății va avea loc, pe 3 iunie, cursul festiv al absolvenților de anul acesta. Alături de aceștia va fi prezentă și prima generație de ingineri a instituției de învățământ superior care, în 1976, purta numele de Facultatea de Mecanică, specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini. ”Va fi un moment emoționant”, spune Bondrea, absolvent și el al acestei facultăți. La Zilele Facultății de la Sibiu participă și toți cei opt decani pe care i-a avut Ingineria până acum.

3.500 de studenți

În 1991, Facultatea de Inginerie de la Sibiu a stat la baza înființării Universității ”Lucian Blaga”. Astăzi, facultatea  numără peste 3.500 de studenți, 122 de cadre universitare, 12 domenii de licență și 17 specializări, la care se adaugă 12 programe de masterat.

 

 

Primește titlurile instant

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Folosim cookie-uri pe site-ul nostru pentru a putea colecta si folosi date ce ne ajuta sa personalizam continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site. Impartasim informatiile privind modul in care utilizatorii folosesc site-ul cu partenerii nostri care utilizeaza de asemenea tehnologii online, precum cookies, pentru a colecta si folosi date personale pentru a personalize continutul si reclamele afisate, pentru a oferi utilizatorilor functionalitati integrate cu platformele social media si pentru a analiza traficul pe site si pe intreg internetul. Poti oricand sa te razgandesti si sa iti revizuiesti alegerea. Accept Detalii

Loading...