La Sibiu se vând cei mai ieftini cartofi din ţară

0 337

cartofiPreţurile alimentelor ar putea să fie menţinute relativ constante în următoarea perioadă, potrivit producătorilor contactaţi de gândul. Aceştia spun că „nu au semnale” care ar putea conduce la scumpiri.

Pe de altă parte, reprezentanţii Ministerului Agriculturii au avertizat recent că, pentru unele produse agroalimentare, ritmul de creştere a preţurilor cu amănuntul este „nejustificat”, fără să specifice însă despre ce produse este vorba. „Analizând ultimele evoluţii ale preţurilor, se poate aprecia că, cel puţin pentru unele produse agroalimentare, ritmul de creştere a preţurilor cu amănuntul este nejustificat şi este rezultatul acţiunii unor factori speculativi în piaţă şi nu a unei diminuări a ofertei faţă de nivelul cererii”, arată oficialii Ministerului Agriculturii.
Cele mai mici preţuri la ouă se găsesc în pieţele din judeţele Arad, Timiş şi Vaslui, iar cel mai ieftin lapte poate fi cumpărat din târgurile din judeţele Argeş, Suceava şi Caraş Severin, conform celor mai recente date ale Ministerului Agriculturii. Cele mai accesibile preţuri la carne de pasăre sunt în pieţele din Gorj, Teleorman şi Prahova.
Datele de la Ministerul Agriculturii privind preţurile principalelor produse agricole şi alimentare din pieţe şi târguri arată că cei mai ieftini cartofi pot fi cumpăraţi în Harghita (1,5-2,5 lei pe kg), Sibiu (2-2,5 lei pe kg) şi Olt (2-3 lei pe kg).
În Bucureşti, cartofii noi costă în pieţe 2-2,5 lei pe kg. Ministrul Agriculturii spunea recent că este normal ca preţul cartofilor noi să fie de zece ori mai mare pentru că „cetăţeanul a suflat peste ei”. În primele patru luni ale acestui an preţul mediu al cartofilor a crescut cu peste 30%, după ce anul trecut s-a majorat cu 45%, conform datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.